איך תבחר סכין מטבח מושלמת בשבילך
יש הרבה דברים שצריכים לקחת בחשבון כשקונים סכין חדשה, וזה יכול להיות מבלבל. אל דאגה - זה לא קשה כמו שאתם חושבים, אנחנו כאן כדי לעזור לכם להבין מהי סכין השף המושלמת עבורכם. במאמר זה נלמד אתכם מהם הדברים החשובים ביותר שצריך לקחת בחשבון כשקונים סכין שף חדשה. סכין שף שמרגישה נוחה וחיננית ביד שלך עלולה להרגיש מגושמת למישהו אחר. כאשר אתם קונים סכין אחת שתהפוך את החיתוך, הקיצוץ והפריסה ליותר מדוייקים וחסרי מאמץ. חשוב שתזהו את ההעדפות האישיות שלכם, ושתבינו שאין סכין אחת שמתאימה לכולם.
מהי סכין שף?
סכין השף תוכננה במקור לחיתוך ופריסת בשר, אבל היום היא משמשת ככלי חיתוך רב-תכליתי למגוון רחב של פעולות חיתוך, קיצוץ ופריסה במטבח, והיא פופולרית ביותר. סכיני שף עושות היום כמעט הכל במטבח הביתי- חיתוך, פריסה וקיצוץ של ירקות, פירות, בשר, עוף ודגים. הלהב של סכין השף הטיפוסית באורך 8 אינץ' (או 20 ס"מ) וברוחב 1.5 אינץ' (או 3.8 ס"מ), אם כי יש דגמים עם להבים באורכים של 6-14 אינץ' (15-36 ס"מ) שנותנות מענה להעדפות האישיות של כל בשלן.
5 הדברים החשובים ביותר שכדאי לקחת בחשבון כשבוחרים סכין שף חדשה:
- תחושה- אנחנו ממליצים לכם לאחוז ולהרגיש את הסכין לפני שאתם קונים. ברגע שיש לכם סכין ביד, אתם צריכים לקבל תחושה של התאמה באופן מיידי.
היא צריכה להרגיש נוחה, כמו המשך טבעי של היד שלך, ולעורר אמון. - משקל- אתם צריכים לנסות כמה סכינים כדי למצוא את משקל הסכין האידיאלי עבורכם.אסכולה אחת מעדיפה סכין שף בעלת מסה כבדה משום שהיא "נופלת" עם יותר כוח על המזון, וכך מאפשרת חיתוך קל גם של מזונות קשים, כמו תפוחי אדמה ובטטות. לפי אסכולה אחרת, סכין קלה זורמת בחופשיות רבה יותר, ומאפשרת לך לתמרן את אתה ביותר מיומנות. השורה התחתונה:
אין משקל אידיאלי או מושלם- תרגישו את הסכין, ותבינו מהו המשקל שמרגיש לכם נכון. - איזון- "איזון מושלם" הוא בעינו של המתבונן. שפטו את האיזון של סכין השף על-ידי אחיזת הסכין בידית באופן טבעי ונינוח.
אם אתם מרגישים שהיא נוטה באי נוחות לכיוון החלק האחורי של הידית או לכיוון הלהב, אז כנראה שהיא לא מתאימה לכם.
סכין לא מאוזנת תגרום לכם לעבוד קשה יותר, אז עדיף שתחפשו סכין אחרת שמרגישה מאוזנת ביד שלכם. - גודל- להב באורך 8 אינץ' (או 20 סנטימטרים) הוא הפופולרי ביותר בקרב הטבחים הביתיים, בגלל הרב-תכליתיות שלו.
הלהב הארוך יותר של 10-אינץ' (25 ס"מ) יכול לחתוך יותר נפח, אך עשוי להרגיש מאיים או כבד.
סכיני שף קטנות יותר עם להב באורך 6 אינץ' יכולות להציע אלמנט של זריזות, כמו של סכין קילוף, אבל הן יקשו על מלאכת החיתוך כשצריך לחתוך הרבה, או כשחותכים את משהו גדול, כמו אבטיח.
נסו להבין מה אתם מעדיפים: נפח, או זריזות, והאם אתם מרגישים מאויימים ע"י סכינים גדולות. אם אתם לא בטוחים, אנחנו ממליצים לכם לבחור בסכין 8 אינץ' הרב-תכליתית. - חומרים- חשוב שתבדקו ממה הלהב עשוי.להב קרמי יכול להחזיק את חדותו למשך זמן רב, הוא קל במיוחד, קל לניקוי ואינו מחליד.
החסרון העיקרי של סכינים קרמיות הוא שהן יכולות להשבר בקלות. בנוסף, קשה להשחיז אותן, ובדרך כלל הן יקרות יחסית לסכינים עם להב שעשוי מחומרים אחרים.
סכינים טובות לעתים קרובות עשויות מפלדת פחמן. הן איתנות וקשות יותר מפלדת אל-חלד, ולכן לא נפגמות בקלות. הן שומרות על חודן זמן רב ועדיין ניתן להשחיז בקלות בבית.
חסרונן של סכיני פלדת פחמן הוא שהפלדה נוטה להחליד, וזה אומר שתצטרכו להשקיע מאמצים בניקיון ובייבוש הסכין כדי לעצור את תהליך ההחלדה.
פלדת אל-חלד היא החומר שרבים מלהבי הסכינים המודרניים הזולים עשויים ממנו. חשוב לציין שאין פלדה שלא מחלידה, יש פלדה עמידה בפני חלודה.
זאת אומרת שיש פלדות אל-חלד שעמידתן בפני חלודה גבוהה יותר, ויש פלדות שעמידותן גבוהה פחות- זה תלוי באיכות הסכין. באופן כללי, להב שעשוי מפלדת אל-חלד לא נוטה להחליד,
אבל מצד שני, הוא לעתים קרובות נוטה להתקהות ולאבד את חודו במהירות. בנוסף לכך, לוקח זמן רב להשחיז אותו.
סכינים מפלדת אל-חלד גבוהה בפחמן הן טובות במיוחד. עם פחות פחמן מסכיני פלדת פחמן אשר נוטים להחליד, סכינים אלו שומרות על חדות למשך זמן רב, הן קשות ולכן לא נפגמות בקלות, והן לא נוטות להחליד.
בנוסף, אשר להשחיז אותן בבית בקלות. חלק מחברות הסכינים מייצרות את הלהב מפלדות וסגסוגות מיוחדות שהן פיתחו.
דוגמא לכך היא חברת גלובל היפנית אשר פיתחה את פלדת ה- CROMOVA 18 ממנה היא מייצרת את הסכינים שלה.
הפלדה מכילה כרומיום שתורם לעמידות בפני חלודה, מוליבדן ונדיום- שני אלמנטים מתכתיים שמאפשרים קבלת סכין חדה במיוחד, תוך שהיא שומרת על חודה למשך זמן רב יותר בהשוואה לסכינים אחרות.
הפלדה קשה וקלת משקל, ועדיין ניתן להשחיז אותה בבית בקלות- מה שהופך את סכיני גלובל לסכינים המומלצות שלנו.
עם כל זאת, חשוב להבין ששתי סכינים שעשויות מפלדת אל-חלד גבוהה בפחמן, או שתי סכיני להב קרמי, אינן בהכרח אותו הדבר.
יצרניות הסכינים בוחרות מה תהיה תכולת המתכות והפחמן כדי לקבוע את תכונות ואיכות הלהב; גם תהליך הייצור שונה ויש לו השפעה על איכות הסכין.
גם אם אנחנו מאוד רוצים, אנחנו לא יכולים לעקוב אחר כל האלמנטים שנוגעים לאיכות סכין, ולכן, באופן גורף ניתן לומר שתקבלו מה שתשלמו עבורו.
לרוב, איכותן של סכינים זולות פחותה מזו של סכינים יקרות יותר.
חומרים טובים יותר, ייצור איכותי, פיתוח טוב-כל אלה עולים כסף, וזה מה שמייקר את הסכינים הטובות. אנחנו לא טוענים שאי-אפשר למצוא סכינים טובות במחירים הגיוניים, אפשר.
אבל, דעו שעל מחיר נמוך משלמים באיכות נמוכה, והזהרו מסכינים זולות במיוחד בהשוואה לסכינים אחרות מאותו סוג, משום שהן בדרך כלל לא יספקו את הביצועים הרצויים.
צוות המומחים של ה- The Cook Store עושה את מירב המאמצים כדי למצוא סכינים איכותיות ממגוון סוגים, כדי שתוכלו לבחור בסכין המתאימה לכם.
אתם מוזמנים להתרשם ממגוון סכיני המטבח שאנחנו מציעים למכירה באתר האינטרנט ובחנויות הרשת.