מרק ברוקולי טחינה מפתיע במרקם קרמי
יום רביעי 12 אוקטובר 2016
מרק מיוחד זה יותר טעים מאיך שהוא נשמע! עם מרקם קרמי במיוחד, הרבה תבלינים, וכל היתרונות התזונתיים של ברוקולי וטחינה - המרק הזה יעשה לכם טוב על הלשון וטוב בגוף.
מרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום מרוסקות
- 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לקוביות
- 2 עלי דפנה
- 8 כפות ציר ירקות
- חצי קילו ראשי ברוקולי
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- כפית כמו
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית צ'ילי מיובש
- קמצוץ הל
- מלח ופלפל
- שמיר טרי לקישוט (לא חובה)
עוד תצטרכו
מעבד מזון (לא חובה), בלנדר.
הוראות הכנה
- חממו את שמן הזית בסיר גדול, על אש בינונית. הוסיפו בצל קצוץ ובשלו למשך כ- 10 דקות, עד שהבצל מתרכך ונהיה מעט שקוף.
- הוסיפו את השום ובשלו למשך כ- 2 דקות נוספות, עד שריח השום מתחיל לעלות באוויר.
- הוסיפו את תפוחי האדמה ועלי הדפנה. שפכו מעל את ציר הירקות והביאו את הנוזלים לרתיחה. בשלו ברתיחה עדינה (חום מספיק גבוה ליצירת בועות עדינות בנוזלים) למשך כ- 20 דקות.
- בינתיים, הסירו את גבעולי הברוקולי, והכניסו את ראשי הברוקולי למעבד מזון. טחנו אותו בפולסים עד שהוא נטחן לחתיכות קטנטנות. אם יש לכם מעבד מזון קטן, אולי תצטרכו לעשות זאת בנגלות. תוכלו גם לקצוץ את הברוקולי ידנית עם סכין, אבל שימו לב שאתם קוצצים אותו דק - זה יפחית את זמן הבישול ויבטיח שהברוקולי שומר על הצבע הירוק העז שלו ועל הויטמינים שבו.
- כשתפוחי האדמה התרככו, הסירו את עלי הדפנה. הוסיפו את הברוקולי הקצוץ, השמיר, הכמון, הקינמון, הצ'ילי וההל. המשיכו לבשל את המרק לעוד כ- 5 דקות עד שהברוקולי מתרכך. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. אחרי שהברוקולי מתרכך, הסירו את המרק מהאש.
- הכניסו את המרק, ביחד עם הטחינה לבלנדר, וערבלו אותם עד שמתקבל מרקם חלק וקרמי.
- הגישו חם. אפשר להוסיף שמיר טרי מעל כל קערה אישית, לקישוט.