מתכון לדיפ ריקוטה קייצי עם עגבניות קצוצות וברוסקטה
יום רביעי 21 ספטמבר 2016
כולם אוהבים מטבלים! אבל דיפ זה הוא משהו יוצא דיוצא דופן. פרוסות באגט חרוכות מוברשות בשמן זית ושום בדיפ ריקוטה ועגבניות קצוצות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
מרכיבים
לדיפ
- 500 גרם גבינת ריקוטה.
- 200 גרם גבינת שמנת.
- חצי חופן עלי נענע.
- חצי חופן עירית קצוצה.
- 450 גרם עגבניות שרי. עדיף לשלב עגבניות בצבעים שונים.
- 1 כף חומץ בלסמי.
- 1 כפית סוכר.
- 1 כף שממן זית.
לברוסקטה
- 1 באגט טרי.
- 1 כף שמן זית.
- 1 שן שום גדולה מרוסקת.
אופן ההכנה
- מעכו את הריקוטה, גבינת השמנת, בערך שני שליש מהנענע, העירית והמלח יחד בקערה גדולה. כשהמרקם נהיה חלק, פזרו את הממרח על צלחת או קערה רחבה עם שקע באמצע, בו יוכלו להיכנס העגבניות הקצוצות. הכניסו למקרר.
- בקערה נפרדת, קצצו את העגבניות לחתיכות קטנות אך עדיין עסיסיות. סננו את הנוזלים מהעגבניה, הוסיפו את החומץ, הסוכר, שמן הזית וקמצוץ מלח. ערבבו הכל יחד ותניחו בצד.
- חממו מחבת טיגון. הברישו את פיסות הבאגט בשמן זמן ומרחו אותן כנגד שיני השום. הניחו את הבאגט על המחבת לכדקה או שתיים, עד שהוא נחרך מעט.
- סדרו את העגבניות בשקע שהכנתם מוקדם יותר בממרח הריקוטה וזלפו מעט שמן זית מעל. פזרו מעל את עלי הנענע הנותרים.
- הגישו לשולחן ותהנו - בתיאבון!