כל מה שרציתם לדעת על משחיזי סכינים ולא שאלתם
סכין מטבח טובה היא הכלי החשוב ביותר, והופכת כל בישול לחוויה. לכן על כל אחד להחזיק בבית בין 2 ל-4 סכינים איכותיות לשימושים שונים. אבל גם סכין מעולה, איכותית ככל שתהיה, חייבת תחזוקה שוטפת על מנת שתמשיכו ליהנות ממנה ולחתוך את מזון שלכם בקלות ובמהירות. לכן, כאשר אתם רוכשים סכין שף איכותית, אל תתלבטו ותצטיידו גם במשחיז איכותי. הסכין שלכם תודה לכם!
מתי אנחנו יודעים שהגיע הזמן להשחיז את הסכין?
כאשר מדובר בסכין איכותית, רצוי להשחיזה פעם בחודש, או לפחות אחת בכמה חודשים. תלוי כמובן בתדירות בה אתם משתמשים בסכין. חשוב מאוד לא לדחות. אם אתם שמים לב שהסכין מתחילה להיות קהה, השחיזו אותה מידית. אם לא עושים זאת בזמן, השחזה ביתית עלולה כבר לא להספיק ויהיה צורך בהשחזה מקצועית. מצד שני חשוב גם לא לבצע השחזות מיותרות, כדי לא לשחוק את הסכין.
מבחן אמין ביותר לבדוק את חדות הסכין הוא מבחן העגבנייה. במידה וכאשר אתם חותכים את העגבנייה הלהב חותך את הקליפה בקלות – הסכין חדה מספיק ואין צורך להשחיז. אם אתם מרגישים שאתם מפעילים כוח – סימן שהגיע הזמן לשלוף את המשחיז הביתי שלכם.איזה סוג משחיז כדאי לרכוש?
כמו הסכין, גם דרגת הקושי של משחיז סכינים נמדד בסולם רוקוול.
בדרך כלל משחיז איכותי יהיה עשוי מאחד החומרים הבאים:
1. פלדה בציפוי אבק יהלומים תעשייתי.
2. תרכובת של פלדה קשה וסיליקון.
3. אבן קרמית – הנפוץ והמומלץ לשימוש ביתי.
חשוב!
1. לפני ההשחזה יש לנקות את הסכין משאריות המזון ולייבש אותה.
2. אחרי ההשחזה יש לנקות את הסכין פעם נוספת כדי להסיר את שרידי המשחיז.
3. בשום פנים ואופן לא לנסות את חדות הסכין על האצבע – אתם עלולים להיחתך! תשתמשו במבחן העגבנייה.
סוגי משחיזים
- שטול – מוט השחזה עשוי מפלדה - זהו משחיז שנחשב מקצועי ואינו מתאים בדרך כלל למשתמשים לא מיומינים. הסיבה היא שללא מיומנות שימוש בשטול אתם עלולים לגרום נזק לסכין. משחיז כזה משמש בעיקר שפים, טבחים וקצבים.
- משחיז אבן – נפוץ ביותר במטבחים פרטיים. זהו משחיז עשוי מאבן קרמית והוא בעל 2 צדדים. מתחילים בצד אחד שמשחיז גס, ובסיום עוברים לצד שני לליטוש סופי. חשוב מאוד להרטיב את האבן לפי ההשחזה במים או למרוח במעט שמן. כמו כן יש לשטוף אותה שטיפה ידנית במים בלבד, ואין להכניסה למדיח כלים. משחיז מסוג זה מתאים להשחזה של סכינים ומספריים כאחד.
- משחיז חריצים עם זווית מובנית – פשוט מעבירים את הסכין בחריץ כמה פעמים. אין חשיבות לזווית ההשחזה. ישנם 2 וחריצים – אחד להשחזה גסה והשני להשחזה עדינה. סוג זה הוא המומלץ ביותר.
לסיכום, כמו שלא קונים סיר ללא מכסה, כך לא קונים סכין ללא משחיז סכינים. כנסו אלינו לאתר, תבחרו את סכיני מטבח והמשחיזים האידיאלים עבורכם. תתחדשו!