קינואה בציר ירקות
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
מנת צד טעימה ובריאה, שתהנו להגיש ולאכול, גם בליל הסדר וגם לכל אורך השנה. תחליף מעולה לאורז לבן.
זמן הכנה: כ-40 דקות.
מצרכים (ל-6 מנות)
- 20 גרם חמאה.
- 300 גרם קינואה לא מבושלת.
- 750 מ"ל ציר ירקות.
- 3 שיני שום כתושות.
- 3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים.
- חצי כפית טימין (עדיף טרי).
- ¾ כפית מלח.
- 1 בצל גדול קצוץ.
- 2 כפות מיץ לימון טרי.
אופן ההכנה
- ממיסים בתוך מחבת עמוקה את המרגרינה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים למחבת את הקינואה ומטגנים עד שהיא מזהיבה, כ-5 דקות.
- מוסיפים את ציר הירקות ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית כרבע שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מעבירים את הקינואה המבושלת לתוך קערה ומוסיפים את השום, הפטרוזיליה, הטימין, המלח ומיץ הלימון.
- מערבבים היטב ומגישים חם!
בתאבון!