מתכון לעוגיות בריאות ומפחיתות לחץ
העוגיות האלו יעזרו לכם לעבור גם תקופות קשות ולחוצות. הן טבעוניות, ללא גלוטן, דלות שומן וסוכר ומכילות מרכיבים מיוחדים מפחיתי לחץ. בנוסף העוגייה טעימה להפליא וכך גם תורמת לתחושה טובה יותר. שיבולת השועל מגבירה את ייצור הורמון הסרוטונין שגורם לתחושה טובה ושמחה. שוקולד מריר גם ידוע ביכולותיו להפחית את הפרשתם של הורמונים הגורמים ללחץ. אגוזי מלך אינם עוזרים ישירות בהתמודדות עם לחץ, אך מסייעים לכך על ידי הפחתת לחץ דם גבוה. חמוציות מצדן מסייעות בהפחתת רמת הסוכר בדם ולחץ דם, תופעות המופיעות בעת לחץ.
מתכון לעוגיות בריאות ומפחיתות לחץ
העוגיות האלו יעזרו לכם לעבור גם תקופות קשות ולחוצות. הן טבעוניות, ללא גלוטן, דלות שומן וסוכר ומכילות מרכיבים מיוחדים מפחיתי לחץ. בנוסף העוגייה טעימה להפליא וכך גם תורמת לתחושה טובה יותר. שיבולת השועל מגבירה את ייצור הורמון הסרוטונין שגורם לתחושה טובה ושמחה. שוקולד מריר גם ידוע ביכולותיו להפחית את הפרשתם של הורמונים הגורמים ללחץ. אגוזי מלך אינם עוזרים ישירות בהתמודדות עם לחץ, אך מסייעים לכך על ידי הפחתת לחץ דם גבוה. חמוציות מצדן מסייעות בהפחתת רמת הסוכר בדם ולחץ דם, תופעות המופיעות בעת לחץ.
מרכיבים (ל-34 עוגיות)
- 2 כפות זרעי פשתן טחונים
- 6 כפות מים
- ¼ כוס שמן קוקוס (לא קר, במצב צבירה רך)
- ½ כוס רסק תפוחים ללא סוכר
- ½ כוס סוכר קוקוס (ניתן לקנות בחנויות אסיאתיות, או לחילופין להחליף בסוכר חום)
- 2 כפות סירופ מייפל טבעי
- 2 כפיות תמצית וניל
- ¼ 2 כוסות שיבולת שועל (מכל סוג)
- ½ כפית קינמון
- ½ כפית סודה לאפייה
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- עוד ¼ כוס שיבולת שועל
- 1 כוס חמוציות מיובשות
- 1 כוס אגוזי מלך חתוכים
- ¼ 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר (ללא-חלב) או לחילופין שברי שוקולד מריר
אופן ההכנה
- חממו את התנור ל-°180 צלסיוס, ושימו נייר אפייה בשתי תבניות.
- ערבבו את הפשתן הטחון עם המים והניחו בצד.
- בקערה גדולה ערבבו בעזרת מערבל חשמלי את שמן הקוקוס, רסק התפוחים הסוכר וסירופ המייפל.
- הכניסו פנימה את הפשתן ששינה את מרקמו ואת הווניל.
- תטחנו את שיבולת השועל (¼ 2 כוסות) במעבד מזון עד שהיא הופכת לקמח, בערך 2 דקות. הוסיפו לקערה נוספת את קמח שיבולת השועל, את הקינמון, הסודה, המלח ואבקת האפייה, וערבבו.
- בהדרגה הוסיפו את תערובת המרכיבים היבשים לתערובת הרטובה תוך ערבוב עד שהתערובת הופכת אחידה.
- הוסיפו פנימה עוד ¼ כוס שיבולת שועל, חמוציות, אגוזי מלך בגודל שאתן אוהבים ואת חתיכות השוקולד.
- השתמשו בכף על מנת לעצב את העוגיות, בכל אחת בערך 2 כפות מהתערובת. הן כמעט ולא גדלות במהלך האפייה, ולכן עליכם להשטיח אותן מעט. אם ברצונכם לקשט את העוגייה הוסיפו מעל כמה חמוציות וחתיכות שוקולד.
- אפו במשך 10 דקות ותנו לעוגיות לנוח במשך כמה דקות לאחר הוצאתן מהתנור.