מתכון לפודינג מצה אפוי לארוחת בוקר
שבת 01 אפריל 2017
מרכיבים (ל-2מנות)
- 2 מצות
- 250 מ"ל מים רותחים
- 100 מ"ל חלב
- 1 ביצה
- 50 גרם סוכר
- כפית תמצית וניל
- 25 גרם (בערך 2 כפות) צימוקים
- 1 כף סוכר חום
- ¼ כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
- שברו את המצות לחתיכות קטנות (אבל לא קטנות מדי) ושימו במסננת מעל קערה. שפכו על שברי המצה את המים החמים, והניחו בצד, עד שהמצה הופכת גמישה אך לא רטובה לגמרי.
- בינתיים הכינו את התערובת - מומלץ להגיש עם תה או קפה ופירות! בקערה ערבבו את החלב, הביצה, הסוכר והווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- כעת שהמצה מוכנה פזרו שכבה אחת בתחתית של תבנית אפייה, פזרו מעל מעט צימוקים, הוסיפו עוד שכבה של שברי מצה, עוד צימוקים וכן הלאה עד שנגמרים הצימוקים ושברי המצה.
- שפכו מעל את התערובת. כסו את התבנית והכניסו למקרר למשך הלילה.
- בבוקר למחרת חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 180° צלסיוס.
- ערבבו את הקינמון עם הסוכר החום ופזרו מעל. הכניסו לתנור לאפייה למשך 30-35 דקות, עד הזהבה ותפיחה קלה. מומלץ להגיש חם, לצד פירות ותה!