צלחת הנאצ'וס המושלמת
יום חמישי 17 נובמבר 2016

צלחת נאצ'וס היא המנה המושלמת לאירוח, לנשנוש מול הטלוויזיה וכמנה ראשונה לכל ארוחה מקסיקנית. נאצ'וס הם למעשה צ'יפס מטורטיית תירס, אשר טובלים אותו בגואקמולה (ממרח אבוקדו) סלסת עגבניות, שמנת חמוצה, ומתבל גבינת צ'דר.
מתכון למטבל גבינה
מרכיבים (ל-6 מנות)
- 2 כפות חמאה
- 2 כפות קמח
- 1 כוס חלב 3%
- ½ 1 כוס גבינת צ'דר מגוררת
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית אבקת צ'ילי
אופן ההכנה
- בסיר קטן חממו את החמאה והקמח וערבבו עד קבלת מרקם אוורירי ומבעבע. בשלו בערך למשך דקה על מנת להפחית את טעם הקמח.
- הוסיפו את החלב לתערובת, ערבבו, והגבירו מעט את החום. המשיכו לערבב עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך, וכבו את האש.
- כעת הסירו את הסיר מהכירה, והוסיפו פנימה את גבינת הצ'דר. ערבבו עד אשר הגבינה נמסה, ואז הוסיפו מלח וצ'ילי. במידה והרוטב סמיך מדי דללו אותו עם עוד חלב. מומלץ להגיש חם.
מתכון לגואקמולה
מרכיבים (ל- 8 מנות)
- ½ בצל סגול קטן
- 1-2 צ'ילי אדום טרי
- 3 אבוקדו
- צרור כוסברה
- 6 עגבניות שרי
- 2 לימוני ליים
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- קצצו את הבצל ואת הצ'ילי. לאחר מכן מעכו את האבוקדו בקערה וערבבו הכל יחד.
- קצצו את הכוסברה ואת עגבניות השרי והוסיפו לתערובת.
- סחטו את מיץ הלימון, והוסיפו לתערובת יחד עם שמן הזית ומלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו הכל, והגישו.
מתכון לסלסה עגבניות
מרכיבים (ל-8 מנות)
- 6 עגבניות
- צרור כוסברה
- 1 בצל
- 2 צ'ילי ירוקים או חלופניו
- 1 שן שום גדולה
- 1-2 לימוני ליים
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- קצצו את העגבניות והכוסברה דק ושימו בקערה.
- קצצו את הבצל ואת הצ'ילי דק, כתשו או גררו את השום, והוסיפו הכל לקערה.
- סחטו את מיץ הלימון והוסיפו לקערה יחד עם שמן הזית. הוסיפו מלח ופלפל ועוד מיץ לימון לפי הטעם. הגישו מיד או לאחר כמה שעות במקרר לספיגת טעמים.
וזהו, יש לכם צלחת נאצ'וס מושלמת!