צ'יפס בריא בתנור
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
צ'יפס שאפשר להכין מתפוח אדמה, בטטה או סלק, אפוי בתנור, קריספי וטעים. הדרך הביתית והטעימה להכין חטיף בריא שכיף לנשנש!
מצרכים
- 4 תפוחי אדמה (או בטטות או סלק).
- שמן זית.
- מלח לפי הטעם.
- חצי כפית אבקת שום.
- חצי כפית טימין.
- רבע כפית פלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור למקסימום.
- חותכים את תפוחי האדמה לרצועות. ואז, באמצעות מנדולינה או מגררת, פורסים לפרוסות שעוביין לא יותר מ-2-3 מילימטר. אין צורך להסיר את קליפת תפוחי האדמה. אם אתם מכינים צ'יפס מסלק, כמובן שצריך להסיר את הקליפה.
- מפזרים את הפרוסות על תבנית אפייה, כך שהן מרווחות וחשופות כמה שיותר. עדיף להשתמש בשתי תבניות אפייה או באותה התבנית פעמיים.
- מתיזים מעט שמן זית מעל הפרוסות. לא שופכים את השמן ישירות על תפוחי האדמה. אנחנו מכינים חטיף בריא אחרי הכל.
- מפזרים את התבלינים, מלבד המלח, בצורה אחידה מעל רצועות תפוחי האדמה.
- אופים למשך רבע שעה או עד שהרצועות מתחילות להשחים.
- מוציאים מהתנור, ממליחים ומגישים.
בתאבון חברים!