מתכון לצלי בקר בדוקסל פטריות
שבת 01 אפריל 2017
צלי בקר הוא מתכון חגיגי ומתאים במיוחד לסדר, אך הצלי בקר הזה עוד יותר משודרג עם ציפוי פטריות מתובלן אשר לקוח מהמנה האהובה "ביף וולינגטון". עם המתכון זה אין סיכוי שלא תרשימו את האורחים. אומנם לצלי לוקח זמן להתבשל, אבל זמן ההכנה הוא רק רבע שעה! כך תוכלו בקלות להכין עוד כמה מנות ולקצר את זמן ההכנות לסדר.
מרכיבים ל-4 מנות
- 1.5 קילו צלי בקר
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
- כ-10 פטריות (50 גרם)
- 1 בצל שאלוט (25 גרם)
- 3 שינים שום
- ½ כפית טימין יבש
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1-2 כפות חמאה
- 2 כפות חרדל דיז'ון
אופן ההכנה
- יום לפני הצלייה המליחו את הצלי עם כפית מלח, כך שאתם מעסים את המלח סביב כל הצלי. לאחר מכן עטפו את הצלי בנייר נצמד והניחו במקרר למשך הלילה.
- יום למחרת הוציאו את הצלי מהמקרר לפחות שעה לפני צלייתו, בכדי שיוכל להגיע לטמפרטורת החדר, וכך תתאפשר צלייה שווה של כל הצלי. לאחר שהצלי הגיע לטמפרטורת החדר הסירו ממנו את הניילון הנצמד ונגבו אותו בעדינות עם נייר סופג.
- חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 120° צלסיוס. בזמן שהתנור מתחמם קחו מחבת או סיר עם תחתית עבה, עדיף ברזל יצוק, וחממו בה על חום בינוני-גבוה כף שמן זית. ברגע שהשמן מתחתם ומיד ברגע שמתחיל לעלות עשן, הכניסו את הצלי למחבת. טגנו עד אשר הופך לזהוב-שחום, וטגנו כך את הצלי משני צדדיו, בערך 3 דקות לכל צד. לאחר מכן הוציאו אותו מהמחבת.
- בזמן הצלייה הכינו את תערובת הפטריות. במעבד מזון ערבבו את הפטריות, הבצל, השום, התימין והפלפל השחוק, עד שהם קצוצים דק. הוסיפו למחבת של הצלי כף חמאה וטגנו בה את תערובת הפטריות. המטרה היא לא לבשל את הפטריות אלא לגרום להן לספוג את השמן והחמאה.
- מרחו את הצלי באופן שווה בשתי כפות חרדל דיז'ון, ולאחר מכן מרחו את תערובת הפטריות.
- הכניסו לתוך הצלי מד חום מיוחד לתנור, הניחו את הצלי על תבנית צלייה, והכניסו לתנור. אפו את הצלי במשך שעה ו-20 דקות. זמן זה תלוי בתנור שלכם, ולכן כדאי שתשגיחו על הטמפרטורה – °50 צלזיוס למידת עשייה מדיום-רייר ו- °55 צלזיוס למדיום.
- כאשר הצלי הגיע לטמפרטורה הנכונה כבו את התנור ותשאירו את הצלי לנוח בפנים במשך 30-40 דקות, עד שהוא מגיע לטמפרטורה הסופית של 55-60° צלזיוס. אל תפתחו את דלת התנור בזמן הזה.
- לאחר מכן הוציאו את הצלי מהתנור ותנו לו לנוח כ-10-15 דקות לפני ההגשה.