עוגת תפוחים טבעונית
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
עוגת תפוחים שתעשה לך את אחר הצהריים, ותקח אתכם למסע נוסטלגי, אל העוגות של אמא בשבת. רק הפעם - היא טבעונית!
זמן ההכנה: כשעה כולל אפייה.
מצרכים (לכ-8 מנות)
-
3 תפוחים ירוקים, קלופים, נקיים מהליבה, חתוכים לקוביות.
-
1 כוס קמח חיטה מלא.
-
1 כוס קמח לבן.
-
½ כפית אבקת סודה לשתייה.
-
½ כפית אבקת אפייה.
-
¼ כפית אבקת קינמון.
-
¼ כפית אבקת אגוז מוסקט.
-
¾ כוס סוכר.
-
קורט מלח.
-
¼ כוס שמן.
-
1 כוס מים.
-
כפית מיץ לימון.
-
½ כפית תמצית וניל.
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל- 180° צלזיוס.
-
מערבבים את שני סוגי הקמח, כל האבקות והמלח. כשהכל מעורבב, מוסיפים את התפוחים ואת הסוכר ומערבבים שנית.
-
מוסיפים את השמןף המים, מיץ הלימון ותמצית הוניל אחד אחד, לפי הסדר שבו הם מופיעים רשימת המצרכים, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה.
-
יוצקים לתוך תבנית משומנת היטב.
-
אופים בתנור למשך כ- 45-50 דקות, עד שקיסם שתוקעים במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.
-
מוציאים, מקררים את העוגה הפוכה על רשת ומגישים. העוגה הולכת טוב במיוחד עם קפה או תה של אחה"צ (:
בתאבון!