עוגת שוקולד כשרה לפסח
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
גם לפסח וגם עשירה בטעם, ללא קמח בכלל! אפשר לשדרג אותה עם קצפת וניל או גלידת סורבה, קוקוס או ליים.
זמן הכנה: כ-20 דקות.
זמן אפייה: כשעה.
מצרכים (ל-3 מנות)
לעוגה
- 300 גרם שוקולד חלב מומס (או שוקולד לבישול).
- 100 גרם חמאה, מומסת.
- ¼ כפית מלח.
- 6 ביצים גודל L.
- 1.5 כוסות סוכר.
- אבקת קקאו לקישוט.
לקצפת וניל
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
- חבילת פודינג וניל אינסטנט.
אופן ההכנה
- מחממים מראש תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה עגולה.
- בתוך קערה מערבבים את השוקולד, המרגרינה והמלח.
- בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת עיסה אחידה, למשך כ-10 דקות.
- מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתוך התבנית ואופים בתנור למשך כשעה, או עד שקיסם שתוקעים באמצע התבנית יוצא לח אבל לא רטוב ועיסתי.
- בינתיים מכינים את הקצפת. מקציפים בקערה את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר על מהירות נמוכה, עד שנוצרת קצפת יציבה ואווירירית, שלא נוזלת כשמטים את הכלי.
- מפזרים את אבקת הפודינג מעל ומקציפים עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מכניסים למקרר עד שהעוגה מוכנה.
- כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומצננים. יוצקים מעל את הקצפת ומפזרים אבקת קקאו מעל הקצפת לקישוט.
בתאבון!