עוגת לימון מזוגגת
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
עוגה מרעננת לערב חמים, ושימושית במיוחד אם השכנה לא מוצאת למי לתת את הלימונים מהעץ שלה, שעשה עבודה טובה מדי השנה. קלילה ועוקצנית, אבל בדיוק במידה ;)
זמן ההכנה: כשעה וחצי כולל אפייה.
מצרכים (לכ-8 מנות)
לעוגה
-
½2 כוסות סוכר לבן.
-
½1 כוסות חמאה רכה.
-
4 ביצים.
-
½3 כוסות קמח.
-
½ כפית מלח.
-
½ כפית אבקת סודה לשתייה.
-
1 מיכל שמנת מתוקה.
-
1 כף תמצית לימון.
לזיגוג
-
2 כוסות אבקת סוכר.
-
¼ כוס מיץ לימון.
-
2 כפות חמאה רכה.
-
1 כף גרידת לימון.
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל- 180° צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית מחורצת.
-
מקציפים יחד את הסוכר הלבן והחמאה בעזרת מערבל חשמלי, למשך כדקה. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים ביסודיות לתוך תערובת החמאה לפני ההוספה הבאה.
-
מנפים לתוך קערה נפרדת את הקמח, ומערבבים יחד עם המלח והסודה לשתייה. מוסיפים ⅓ מתערובת הקמח לתערובת החמאה, ומערבבים היטב. מוסיפים ½ מהשמנת המתוקה ומערבבים היטב, וחוזר חלילה. מוסיפים את תערובת הקמח הנותרת ומערבבים היטב.
-
יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומנמיכים את הטמפרטורה ל- 165° צלזיוס. אופים בתנור עד שקיסם שתוקעים במרכז העוגה יוצא יבש ונקי, כשעה עד שעה ורבע. מקררים בתבנית כ-10 דקות לפני הסרת התבנית.
-
מכינים את הזיגוג. מערבבים יחד את אבקת הסוכר, מיץ הלימון, החמאה הרכה, וגרידת הלימון בעזרת מעבד מזון. יוצקים מחצית מהתערובת על העוגה ונותנים לה להתקרר. מורחים את שאר הזיגוג על העוגה ומגישים.
בתאבון!