עוגת דבש לחה וארומטית
יום רביעי 09 ספטמבר 2015
עוגת דבש עם ארומות של ציפורן ואגוז מוסקט, לחה וטעימה, כזאת שאי - אפשר להפסיק לזלול ולזלול ולזלול... זו עוגת הדבש שמהווה את האנטי המוחלט לכל אותן עוגות הדבש היבשות והמתפוררות. אלו שאפשר לאכול רק עם ספל משקה חם ליד. עוגת הדבש הזו לחה ועשירה בטעמים ובארומות שפותחים את כל החושים עוד לפני שטועמים אותה.
היא תסגור את הפינה הריקה האחרונה שנשארה בבטן של 12 סועדים בערב ראש השנה.
מרכיבים
- ספריי שמן.
- ½3 כוסות קמח לבן רגיל.
- 1 כף אבקת אפיה.
- 1 כפית אבקת סודה לאפיה.
- ½ כפית מלח.
- 4 כפיות קינמון טחון.
- 1 כפית ציפורן טחון.
- ½ כפית אגוז מוסקט טחון.
- 1 כוס דבש
- 1 כוס שמן קנולה.
- ½ כוס סוכר לבן.
- ½ כוס סוכר חום.
- 3 ביצים.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 1 כוס קפה חם חזק.
- ½ כוס מיץ תפוזים.
- ¼ כוס וויסקי.
אופן ההכנה
- מחממים תנור מראש ל- 175° צלזיוס. עכשיו, רססו תבנית אפיה עגולה בקוטר 26 ס"מ בשכבה דקה של שמן.
- עבור התערובת היבשה - בקערה, ערבבו יחד את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הסודה, המלח, הקינמון, הציפורן ואת אגוז המוסקט, עד שהמרכיבים מתערבבים בצורה חלקה יחד. עכשיו ניגש להכין את התערובת הרטובה - בקערה גדולה נפרדת, ערבבו את שמן הקנולה, הדבש, הסוכר הלבן, הסוכר החום, הביצים, תבנית הוניל, הקפה, מיץ התפוזים ואת הוויסקי.
- עם מיקסר חשמלי, תערבלו את התערובות היבשה והרטובה יחד עד שהבלילה מקבלת מרקם חלק ואחיד. כעת, שפכו את הבלילה לתוך תבנית האפיה.
- אפו את הבלילה במדף העליון בחום של 175° צלזיוס בתנור למשך כשעה, עד שהעוגה מקבלת צבע חום-מוזהב, וקיסם שמוחדר לתוכה יוצא עם פירורים לחים. קררו את העוגה מחוץ לתנור למשך כ- 20 דקות לפני שמוציאים אותה מהתבנית ומניחים על מגש להגשה.
תהנו מעוגת דבש לחה ועשירה בטעמים של בית!