עוגת גבינה קלה עם אפרסק ויוגורט יווני
יום שלישי 07 יוני 2016
לכל מי שלא רוצה לאכול יותר מדי כבד בחג השבועות, אבל ממש לא מוכן לוותר על הקינוח, זו היא עוגת הגבינה המושלמת בשבילכם! ביוגורט יווני יש יותר חלבונים מאשר ביוגורטים אחרים, ולכן הוא מתאים במיוחד לספורטאים. הוא מתאים לאפייה בגלל המרקם העשיר שלו, ואנו משתמשים בו כתחליף לשמנת החמוצה.
העוגה הזו היא קרמית וחלקה, ממש כמו מרקם של כל עוגת גבינה!
מרכיבים
לקלתית
- 2 כוסות קמח שקדים
- 3 כפות סירופ מייפל
- 1 כף שמן קנולה
- קמצוץ מלח
לעוגת גבינה
- 2 כוסות יוגורט יווני
- ½ כוס סוכר
- קמצוץ מלח
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס אפרסקים טריים חתוכים לקוביות
- 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה
- לקלתית: ערבבו את כל המרכיבים של התחתית היטב עם מזלג עד שמתקבל מרקם חולי. העבירו את הפירורים לתבנית בקוטר 25 ס"מ ששומנה מראש עם ספריי שמן או חמאה. אפו ב-180° צלסיוס במשך 15 דקות או עד השחמה קלה. הוציאו מהתנור והניחו בצד עד המילוי.
- להכנת בלילת הגבינה היעזרו בבלנדר. הכניסו את הביצים, הסוכר, היוגורט ותמצית הווניל, וערבלו עד קבלת מרקם חלק. הוסיפו את הקורנפלור, המלח והאפרסקים. ערבלו בפולסים 4-5 פעמים, כך שעדיין יישארו חתיכות קטנות של אפרסקים.
- שפכו את התערובת לקלתית שנאפתה מראש. אפו במשך 30 דקות או עד שמרכז העוגה יתייצב וקצוות העוגה יהיו מעט שחומים.
- תנו לעוגה לנוח ולהתקרר במשך 5 דקות לפני שתוציאו אותה מהתנור. קררו במקרר במשך 2-3 שעות לפני ההגשה והוצאה מהתבנית.