עוגת גבינה עם הפתעה
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
עוגת גבינה אפויה עם שכבת שוקולד מריר במרכז שהופך אותה לטעימה ועשירה במיוחד.
מצרכים
- ½ כוס חמאה או מרגרינה מומסת.
- ⅓ כוס סוכר.
- 1 כוס קמח.
- 1 כף תמצית וניל.
- 2/3 כוס אגוזי פיסטוק קצוצים.
- 800 גרם גבינת שמנת.
- 1.5 כוסות סוכר.
- 4 ביצים גדולות.
- 250 גרם שוקולד מריר.
- חבילת שמנת מתוקה.
- 2 כפות אבקת סוכר.
- שבבי שוקולד לקישוט.
אופן ההכנה
- מקציפים את החמאה במהירות בינונית עם מערבל חשמלי עד שמתקבלת עיסה קרמית. מוסיפים ⅓ כוס סוכר תוך כדי ערבוב, ומוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים ⅓ כף תמצית וניל ואת אגוזי הפיסטוק. מערבבים ומהדקים לתחתית של תבנית קפיץ משומנת.
- אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 12 עד 15 דקות או עד להזהבה. מניחים לבסיס להתקרר.
- מקציפים גבינת שמנת במהירות בינונית עם מערבל חשמלי עד שהגבינה רכה ואוורירית. מוסיפים בהדרגה 1.5 כוסות סוכר תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הביצים, 1 בכל פעם, תוך כדי ערבוב עד שלא ניתן יותר להבחין בחלמון. מוסיפים לתערובת את תמצית הוניל הנותרת ומערבבים היטב.
- מגרדים את השוקולד לתוך קערה. יוצקים מחצית מהבלילה לתוך הבסיס האפוי, מפזרים מעל את השוקולד המריר המגורד, ויוצקים מעל את החצי הנותר של תערובת הגבינה.
- אופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות או עד להזהבה. מקררים לפני ההגשה לפחות שעה נוספת.
- בינתיים מכינים את הקצפת להגשה. מקציפים את השמנת המתוקה באמצעות מערבל חשמלי במהירות נמוכה עד שהיא הופכת לקצפת אוורירית ולא נוזלית. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים.
- פורסים ומחממים קלות לפני ההגשה. מגישים עם קצפת ושבבי שוקולד מעל.
בתאבון! (: