עוגת בננה - רום קאריבית
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
עוגה אקזוטית היישר מהאיים הקאריביים שבהחלט תעשה לכם חשק לאיזו חופשה על אי ולקוקטייל קייצי.
זמן ההכנה: 45 דקות כולל אפייה.
מצרכים (לעוגה בת כ- 6 מנות)
לבסיס
-
50 גרם חמאה רכה.
-
1 כוס סוכר חום כהה.
-
1 ביצה.
-
רום כהה - 3 כפות, או 1 כפית תמצית רום.
-
1 כוס קמח.
-
1/8 כפית אבקת סודה לשתיית.
-
1/2 כפית אבקת אפייה.
-
1 כפית קינמון.
-
1/4 כפית מלח.
-
2 בננות חתוכות לקוביות, או כוס פודינג בננה.
-
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים.
למלית
-
20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
-
250 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר.
-
1/4 כוס סוכר חום בהיר.
-
1 כפית תמצית וניל או רום.
-
1 כפית קינמון.
-
1-2 כוסות אבקת סוכר, לפי הטעם.
-
חצאי פקאן לקישוט.
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל- 180° צלזיוס.
-
בקערה גדולה, מערבבים יחד את החמאה והסוכר עם מערבל חשמלי עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצה והרום. מערבבים היטב.
-
בקערה קטנה, מערבבים יחד קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון, ומלח. מוסיפים את התערובת שנוצרה בהדרגה לתערובת החמאה. מערבבים לתוך התערובת שנוצרה את הבננות ואגוזי הפקאן, ומערבבים היטב.
-
יוצקים את הבלילה לתוך תבנית משומנת היטב, ומפזרים באופן שווה על התחתית. אופים למשך 20 עד 25 דקות או עד שהקיסם שמכניסים למרכז יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים לתחתית להתקרר לחלוטין.
-
מכינים את המילוי: בקערה גדולה, מערבבים חמאה, גבינת שמנת, סוכר, ותמצית וניל / רום עם מערבל חשמלי. מקציפים עד שהתערובת רכה ואוורירית. מוסיפים כוס אבקת סוכר וקינמון, ומערבבים עד להווצרות תערובת חלקה. מוסיפים אבקת סוכר נוספת לפי הטעם.
-
מורחים את הציפוי על הבסיס, מקשטים באמצעות חצאי הפקאן, פורסים ומגישים.
בתאבון!