עוגיות שוקולד לפסח
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
עוגיות שמזכריות מעט "בראוניז". עשירות בשוקולד ואגוזי מלך, פריכות וטעימות. וכמובן, כשרות לפסח!(:
זמן ההכנה: כשעה.
מצרכים (לכ-30 עוגיות)
- 3 כוסות אגוזי מלך.
- 3 כוסות סוכר.
- ¾ כוס אבקת קקאו.
- ¼ כפית מלח.
- 4 חלבוני ביצים גדולות, בטמפ' החדר.
- 1 כפית תמצית וניל.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה.
- מפזרים את אגוזי המלך על אחת מתבניות האפייה ומאופים בתנור במשך 9 דקות. מוציאים מהתנור וקוצצים.
- בתוך קערה גדולה מערבבים יחד את אבקת הקקאו, המלח והסוכר. פזרו פנימה גם את האגוזים הקצוצים. הוסיפו את חלבוני הביצים ותמצית הוניל וערבבו היטב עד שמתקבלת עיסה אוורירית ואחידה.
- יוצקים את התערובת על נייר האפייה, כף לכל עוגייה, במרחקים שווים זו מזו.
- אופים במשך כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות ושכבתם העליונה מתחילה מעט להתבקע.
- מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.
בתאבון!