ספגטי קישוא ברוטב אלפרדו
שבת 18 יוני 2016
מי לא אוהב פסטה אלפרדו? הבעיה היחידה היא בעצם הפחמימות של הפסטה, אז למה לא להחליף אותה בקישוא בריא? בעזרת מסלסל הירקות אפשר להכין בקלי קלות ספגטי מקישוא וגם מבטטה או גזר. המנה הזו בריאה, עשירה, ממש נמסה בפה ובהחלט מופחתת פחמימות שניתן ליהנות ממנה ללא נקיפות מצפון, רק 200 קלוריות למנה!
מרכיבים (ל-4 מנות)
- 3 כפות חמאה
- 3 קישואים בגודל בינוני מסולסלים במכונת סלסול ירקות
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות קמח
- ½ 1 כוסות חלב 2%
- ½ כפית טימין מיובש ½ כפית אורגנו מיובש
- ¼ כוס שמנת 10%
- ¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה
- המיסו כף 1 של חמאה במחבת בחום בינוני. הוסיפו את סלסולי הקישוא וערבבו. בשלו עד התרככות הקישוא, בערך 3-5 דקות והניחו בצד.
- המיסו את החמאה הנותרת (2 כפות) במחבת. הוסיפו את השום וערבבו במשך 1-2 דקות. הוסיפו את הקמח וערבבו אותו במשך דקה בעזרת מטרפה עד שהוא משחים מעט.בהדרגה הוסיפו את החלב, הטימין והאורגנו וערבבו. בשלו תוך ערבוב מתמיד במשך 1-2 דקות.
- הוסיפו את השמנת והפרמזן וערבבו עד הסמכת הרוטב, בערך 1-2 דקות. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
- הכניסו פנימה את הקישוא וערבבו בעדינות. הגישו מיד ופזרו מעל לקישוט את הפטרוזיליה או הבזיליקום הקצוצים.
בתאבון!