סלט שעועית קליל
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
סלט קליל, בעל מרקם רך ונעים בזכות השעועית הירוקה והצהובה, וטעם עדין ולא מעמיס. בקיצור, קייצי ולעניין!
זמן ההכנה: כ- 25 דקות.
מצרכים (ל- 4 מנות)
-
250 גרם שעועית ירוקה דקה.
-
250 גרם שעועית צהובה דקה.
-
¼ כוס זמן זית מזוכך.
-
2 כפות חומץ שרי.
-
½ בצל סגול קצוץ דק.
-
250 גרם עגבניות שרי חתוכות לחצי.
-
3 כפות זיתים שחורים, מגולענים, קצוצים.
-
125 גרם גבינת ריקוטה פרוסה דק.
-
פלפל שחור טחון טרי.
אופן ההכנה
-
ממלאים סיר במים, ממליחים, ומביאים את המים לרתיחה. כשהמים רותחים מוסיפים את השעועית הירוקה. משרים עד שהשעועית מתרככת, לכ- 5 דקות. ממלאים קערה גדולה במי קרח, מוציאים בעזרת כף מחוררת את השעועית הירוקה ומעבירים אותה לקערה עם מי הקרח.
-
מחזירים את סיר המים החמים לכיריים ומרתיחים אותם שוב. ומבצעים את אותן הפעולות עם השעועית הצהובה.
-
מסננים את השעועית ומייבשים בעזרת מגבות נייר או מגבת מטבח נקייה.
-
בקערת סלט גדולה מערבבים את שמן הזית, החומץ והבצל הסגול. מוסיפים את השעועית הירוקה, עגבניות השרי, הזיתים ומחצית מגבינת הריקוטה. מערבבים, ממליחים ומפלפלים.
-
לפני ההגשה, מפזרים את שאר גבינת הריקוטה מעל.
בתאבון!