סלט קינואה צבעוני עם תירס קלוי
שבת 18 יוני 2016
הסלט הזה הוא שילוב בין הקינואה שהיא יחסית חדשה במטבח המודרני לבין מתכונים מדרום ארה"ב. הוא מקבל את טעמו המיוחד מהתירס הקלוי, שמקבל גם טעם מעושן וגם מתוק. זהו סלט מושקע ועם זאת מהיר להכנה אם תכינו את התירס מראש. הסלט בריא וצבעוני, ומתאים להגשה לאורחים או בתור ארוחת צהריים משביעה ובריאה.
מרכיבים (ל-10 מנות)
- 4 קלחי תירס טריים
- 2 כוסות קינואה אדומה או רגילה
- מלח
- חצי בצל סגול קצוץ
- 2 גמבות אדומות קצוצות
- 60 גרם שעועית שחורה מבושלת
- מיץ של 6 ליים או 4 לימונים
- ¼ כוס שמן צמחי מכל סוג
- 2 כפות דבש
- 1 כף כמון
- 120 גר' גבינה פטה
- ½ כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- שימו את קלחי התירס על האש למשך עשר דקות. הסירו מהגריל או הפלנצ'ה והניחו לתירס להתקרר. לאחר מכן חיתכו ממנו את גרגירי התירס בעזרת סכין והעבירו לקערה.
- בשלו את הקינואה עם 4 כוסות מים וכפית מלח לפי הוראות ההכנה הכתובות על האריזה. לאחר הבישול הניחו להתקרר בצד ולאחר מכן הוסיפו לקערה של התירס יחד עם הבצל הסגול, הגמבות, השעועית השחורה (אשר בושלה מבעוד מועד), גבינת הפטה והכוסברה.
- בקערה נפרדת הכינו את הרוטב. ערבבו את מיץ הליים, השמן, הדבש והכמון יחד והוסיפו מלח ופלפל שחור לפי הטעם. שפכו על סלט הקינואה, ערבבו והגישו.
בתאבון!