סלט גזר מעושן
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
סלט לא סטנדרטי, בעל נגיעה מעצימה של ויניגרט, שיוצר משחק טעמים מעניין ביותר בין הרוטב החמצמץ לגזר המעושן המתקתק.
זמן ההכנה: כשעתיים וחצי. לא להבהל, עיקר הזמן הוא השרייה.
מצרכים (ל- 6 מנות)
-
½ כוס שמן זית מזוכך.
-
2 כפות פפריקה מתוקה קלויה.
-
1 כף זרעי שומר.
-
1 כף כוסברה קצוצה דק.
-
2 שיני שום פרוסות דק מאוד.
-
4 ענפי טימין.
-
500 גרם גזרי בייבי.
-
מלח ופלפל טחון טרי לתיבול.
-
25 גרם חמאה.
-
2 כפות חומץ שרי.
-
1 כף מים.
-
3 כפות שקדים קלויים קצוצים.
-
150 גרם עליי בייבי.
אופן ההכנה
-
בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, הפפריקה, השומר, הכוסברה, הטימין והשום הפרוס ומטבלים עם המלח והפלפל. מערבבים היטב ומוסיפים לקערה את הגזר. מערבבים היטב שנית ומשרים למשך שעתיים.
-
מחממים מחבת גריל, וכשהמחבת חמה מעבירים את תערובת הגזרים למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהגזרים מתרככים מעט. מעבירים לקערת סלט.
-
בינתיים, מחממים מחבת קטנה וממיסים בה את החמאה. מטגנים את החמאה עד שהיא מקבלת גוון זהוב, לכ- 5 דקות. מעבירים את החמאה לבלנדר, ומוסיפים את המים, החומץ, ו- 2 כפות שקדים קלויים קצוצים. מעבדים עד שנוצרת תערובת חלקה. מוסיפים לרוטב מלח ופלפל.
-
מוסיפים את עליי הבייבי לקערת הסלט, מוזגים את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים מעל את שארית השקדים הקלויים ומגישים.
בתאבון!