סלט אביב צבעוני
יום שלישי 05 אפריל 2016
סלט אביבי, בריא וצבעוני! גם יפה וגם טעים, מתאים גם כתוספת וגם למנה עיקרית אם מוסיפים לו קוסקוס או בורגול. מה שהכי טוב זה שיש בו גם חלבונים, גם סיבים תזונתיים וגם כל הויטמינם והמינרלים שאתם צריכים :)
מרכיבים
- ½ כפית שמן אבוקדו (אופציונלי)
- צרור אספרגוס ללא הקצה התחתון
- 3 כפות של בצל שאלוט קצוץ
- 3-4 חופנים של עלי בייבי לבחירתכם
- 2 עלי קייל (כרוב-על) גדולים חתוכים דק
- 2 כפות של כרוב סגול קצוץ
- 2-3 כפות שמן זית
- 3 צנוניות קטנות פרוסות דק
- ¾ כוס גרגירי חומוס מבושלים
- ¼ כוס זיתי קלמטה חתוכים
- 120 גרם גבינת פטה מפוררת
- 3-4 כפות מיץ לימון טרי
- ¼ כוס אגוזי פיסטוק קלויים ומלוחים
- מלח ופלפל לפי הטעם
*אם תרצו לאכול את הסלט כמנה עיקרית, מומלץ להוסיף לו קוסקוס או בורגול!
אופן ההכנה
חממו מחבת עם שמן האבוקדו או שמן אחר או חמאה, וחתכו את האספרגוס לחתיכות באורך של כ-5 ס"מ. הכניסו את האספרגוס החתוך למחבת כאשר היא חמה ובשלו עד שהוא מזהיב והופך כמעט רך לגמרי, תוך ערבוב תמידי.
- הוסיפו את בצל השאלוט למחבת וטגנו עד הזהבת הבצל ועד שהאספרגוס רך לגמרי, בערך 2-3 דקות. הניחו לקירור במקרר למשך כ-10 דקות.
- שימו את עלי הבייבי והקייל הקצוץ בקערה יחד עם הכרוב הקצוץ. הוסיפו את שמן הזית ו"עסו" אותו לתוך הירוקים.
- הכניסו פנימה את הצנונית, החומוס, הזיתים והאספרגוס והשאלוט שהתקררו, ופזרו מעל פלפל שחור טחון ומלח.
- הוסיפו את הפטה ומיץ הלימון וערבבו את הסלט. פזרו מעל את הפיסטוקים והגישו!