סטייק טונה צרוב בלחמניה
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
אם החלטתם שאתם, כמו ישראלים טובים בקיץ, מוציאים את המנגל ועושים על האש, או לפחות מוציאים את מחבת הגריל מהארון - אתם חייבים לנסות את זה (במיוחד אם יש מי שנמנע מלאכול בשר בשולחן). מנה למפנקים בלבד! סטייק טונה צרוב על מחבת גריל. מושלם למי שאוהב טונה או נמנע מלאכול בשר.
זמן ההכנה: כ- 50 דקות.
מצרכים (ל-4 מנות)
- 2 כפות כוסברה טריה קצוצה.
- 6 כפות מיונז.
- 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס.
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת.
- 1 כפית מיץ לימון טרי.
- 1/4 כפית פלפל צ'ילי צ'יפוטלה גרוס.
- 5 כפיות שמן זית.
- בצל סגול פרוס.
- 1 גמבה אדומה.
- 1/2 כפית מלח.
- 4 סטייקים של טונה, כ-150 עד 200 גרם כל אחד.
- 1/4 כפית כמון טחון.
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי.
- 4 לחמניות המבורגר.
- 4 עלי חסה.
אופן ההכנה
- מחממים על אש בינונית מחבת גריל (או מחממים את הגרילאם אתם עושים על האש).
- מברישים את הבצל הסגול והגמבה בשמן זית, ומפזרים מעליהם ¼ כפית מלח. מטגנים כ-4 דקות מכל צד, עד שהירקות מתרככים.
- מברישים את הטונה בשמן זית, ומפזרים מעליה את המלח הנותר, הפלפל השחור והכמון. מעבירים את הטונה לטיגון על מחבת הגריל (או הגריל) ומטגנים כ- 5 דקות מכל צד, או עד למידת העשייה הרצויה.
- מערבבים את הכוסברה, המיונז, הצ'ילי הגרוס, קליפת הלימון, מיץ הלימון והצ'יפוטלה בקערה. את הרוטב שנוצר מורחים על הצד הפנימי של לחמניות ההמבורגר.
- מסדרים בכל לחמניה את הבצל והגמבה שטיגנו, סטייק טונה ועלה חסה.
בתאבון!