מתכון ל- Overnight Oats - הדייסה שכבשה את העולם!
יום רביעי 20 יולי 2016
ארוחת הבוקר המושלמת לכל מי שלא מספיק לאכול בבית או ממהר בבוקר. מדובר בדייסה עשירה ובריאה כל כך, שלא תאמינו איך היא כזאת טעימה! היא אומנם עשירה בקלוריות, אבל בזכותה תשמרו על תחושת שובע לאורך זמן. הודות לעושר שלה החלבונים, הדייסה מתאימה מאוד כמאכל לפני או אחרי אימון. מכינים אותה בחמש דקות בלילה לפני, ובבוקר היא מחכה לכם מוכנה!
מרכיבים (ל-2 מנות)
- 1 בננה
- 2 כפות חמאת בוטנים
- ¼ כוס יוגורט דל-שומן
- ¾ כוס חלב שקדים
- 1 כף דבש
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שיבולת שועל (מומלץ מהירה המיועדת לדייסה)
- 1 כף זרעי צ'יה
- 1 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
- מעכו את הבננה בעזרת מזלג לתוך קערה עם מכסה. הוסיפו את כל המרכיבים הרטובים (עד תמצית הווניל) וערבבו היטב.
- הוסיפו את המרכיבים הנותרים וערבבו שוב.
- הכניסו למקרר למשך שעתיים לפחות, או למשך כל הלילה. הגישו קר.
* אם אתם אוכלים את המנה בבית אתם מוזמנים לקשט אותה עם פרוסות בננה, אגוזים למיניהם, קוקוס, וכל מה שאתם אוהבים.
** המרקם של הדייסה הזו הוא מאוד סמיך בהשוואה לדייסה רגילה. אם אתם אוהבים מרקם יותר נוזלי הוסיפו מעט חלב שקדים לפני ההגשה.
*** אתם מוזמנים להכפיל את הכמות בכדי לקבל ארבע מנות. הדייסה נשמרת בקופסה סגורה במקרר למשך כ- 3-4 ימים.
בתאבון!