מתכון לתבשיל קינואה טוסקני אפוי
יום שלישי 05 אפריל 2016
זה מה שנקרא אוכל מנחם בריא – וכן, יש דבר כזה, וזה עוד יותר מנחם :) מנות מנחמות אומנם מזוהות עם החורף, אך זו היא בדיוק מנה אביבית, צבעונית ומושלמת למעבר בין העונות.
מה שעוד טוב במנה הזו הוא שהיא קלה להכנה בכלי אחד בלבד!
המנה כל כך טעימה ומשלבת את המרכיבים הים-תיכוניים שכולנו אוהבים: עגבניות מיובשות, ארטישוק, פסטו ועוד...
אם אתם רוצים פחות קלוריות או מעדיפים את הגרסה הטבעונית של המתכון, פשוט תשמיטו את הגבינה! ואם בא לכם להפוך את זה למנה לקחת לעבודה, פשוט תהפכו את זה לסלט, ואל תאפו את זה בתנור.
מרכיבים (ל-4-6 מנות)
- ⅓ כוס שמן זית
- ¼ כוס של עגבניות מיובשות קצוצות מעורבבות עם פסטו
- 1 כף בזיליקום מיובש
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 1 כפית פטרוזיליה יבשה או כף פטרוזיליה קצוצה טרייה
- 1 כפית צ'ילי מיובש (או לפי רמת החריפות שאתם אוהבים)
- 1-2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- ⅓ כוס זיתי קלמטה חתוכים לחצי
- ⅓ כוס ארטישוקים במרינדה, חתוכים גס
- 3 כוסות קינואה מבושלת
- 120- 240 גרם גבינת ריקוטה (תשימו לפי הכמות שאתם אוהבים)
- 240 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 2-3 גמבות אדמות וצהובות חתוכות לרצועות
- עגבניות שרי צהובות ואדומות
- בזיליקום קצוץ לקישוט
אופן ההכנה
- חממו את התנור מראש ל-180° צלסיוס. שימו שמן זית בתחתית תבנית לאפייה בתנור, כך שהוא מכסה את כולה. אם זה לא מספיק הוסיפו עוד. כעת הוסיפו את העגבניות המיובשות המעורבבות עם פסטו, את הבזיליקום המיובש, הפטרוזיליה, אורגנו, צ'ילי, שום, מלח ופלפל.
- הוסיפו לתבנית את הקינואה המבושלת, הזיתים והארטישוקים וערבבו הכל יחד. הוסיפו את גבינת הריקוטה לתערובת וערבבו בעדינות. פזרו מעל את המוצרלה המגוררת, ופזרו את הגמבות החתוכות (זה נראה הרבה אבל הן יצמטקו בבישול).
- זלפו מעל הכל שמן זית, ואפו בתנור כ-40-50 דקות, עד השחמה והתרככות הגמבות. הוציאו מהתנור וקשטו עם בזיליקום טרי ועגבניות שרי חתוכות לחצי. המנה מוכנה להגשה!
בתאבון:)