מתכון לשוקולד עם פירות יבשים ואגוזים
יום שלישי 19 ינואר 2016
השוקולד הזה הוא הקינוח האידיאלי לט"ו בשבט והוא גם מהווה מתנה מקסימה לחברים ולמארחים בחג, אף אחד לא יאמין שאתם הכנתם אותו, ועוד בכזאת קלות! כל מה שאתם זקוקים לו הוא שוקולד לבחירתכם (לבן, חלב ומריר), תבנית, ופירות יבשים ואגוזים לבחירתכם.
רעיונות לשילובים טובים
- שוקולד חלב עם בננות מיובשות ובוטנים או אגוזי לוז
- שוקולד לבן עם פיסטוקים, חמוציות, פקאן ומשמשים מיובשים – לקבלת שוקולד צבעוני ומלכותי
- לאמיצים בלבד: שוקולד חלב או מריר עם צ'ילי מיובש ואגוזי קשיו
** הכמויות למתכון תלויות בכמה שוקולד אתם רוצים להכין ומה כמות התוספות שתרצו להוסיף לו.
מרכיבים לשוקולד הלבן הצבעוני
- 400 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 100 גרם אגוזי פקאן קלויים ולא מלוחים
- 100 גרם פיסטוקים קלויים ולא מלוחים
- 50 גרם משמשים מיובשים קצוצים לקוביות
- 50 גרם חמוציות מיובשות
אופן ההכנה
- ממיסים את השוקולד בבן-מארי (כלומר, בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים). מסירים את הקערה מהסיר החם ומערבבים היטב עד שהשוקולד כבר לא חם.
- שופכים את השוקולד לתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה ודופקים את התבנית קלות על משטח העבודה כדי שכל הבועות שנוצרו בשוקולד בזמן הערבוב יעלו למעלה.
- מפזרים מעל את הפירות היבשים והאגוזים בפיזור אחיד, ומכניסים למקרר למשך בערך 40 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.
- בעזרת סכין חדה שהוכנסה למים רותחים למשך 2 דקות ונוגבה, חותכים את השוקולד לחתיכות בגודל הרצוי. לפני כל חתיכה יש להכניס את הסכין שוב למים החמים למשך דקה, לנגבה ואז להמשיך.
מומלץ לעטוף כמה חתיכות שוקולד בשקיות צלופן, לקשור עם סרט ולהעניק כמתנה! אם נותרו לכם פירות יבשים אתם יכולים לשים אותם בצנצנת זכוכית בשכבות יפות ולהעניק גם אותה במתנה או לשים אותה כקישוט במטבח.
בתאבון!