מתכון לרולטיני חצילים
יום רביעי 06 ינואר 2016
השם של המנה אולי לא נשמע לכם מוכר, אבל בקרוב אתם תכירו אותה גם לחברים שלכם! מדובר בגלילי חצילים ממולאים בגבינות על מצע רוטב עגבניות, מנה איטלקית טעימה במיוחד, שמשלבת הרבה טעמים אהובים של הבישול הים-תיכוני. רולטיני החצילים הוא שילוב של שני מתכונים איטלקיים, כאשר החציל מחליף את הפסטה בכדי להפוך את המנה ליותר קלילה עם פחות פחמימות וקלוריות!
מרכיבים (ל-4 מנות)
לחצילים
- 350 גרם רוטב מרינרה (רוטב עגבניות איטלקי) - ניתן לקנות כמעט בכל הסופרים, וניתן להחליף בכל רוטב עגבניות
- 2-3 חצילים חתוכים לאורכם, בעובי של 1 ס"מ
- 1 כף שמן זית
- ½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת
למילוי הגבינה
- 430 גרם גבינת ריקוטה
- ½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- ½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 ביצה טרופה
- פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- חממו את התנור ל- 180°.
- חתכו את החציל לאורכו לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
- הברישו את פרוסות החציל משני הצדדים עם שמן זית. טגנו את פרוסות החציל במחבת רגילה או מחבת גריל, כ-1-2 דקות מכל צד עד התרככות. הניחו בצד להתקרר.
- כעת ערבבו את כל המצרכים למילוי הגבינה בקערה בינונית.
שפכו את רוטב העגבניות בכלי המיועד לתנור, כך שהוא מכסה את כל התחתית. מומלץ לבחור ברוטב עגבניות סמיך מכיוון שחצילים מגירים מים בעת בישול. - שימו כף גדושה של מילוי הגבינה באמצע של כל פרוסת חציל, וגלגלו.
סדרו את גלילי החצילים בכלי מעל רוטב העגבניות. פזרו מעל את חצי כוס המוצרלה המגוררת. - אפו בתנור שחומם מראש ל- 180° במשך 20-25 דקות, עד שהמוצרלה מעל נמסה ורוטב העגבניות מבעבע. הניחו להתקרר בצד למשך 3-5 דקות לפני ההגשה.
בתאבון!