מתכון לקפה קינוח איטלקי
יום שלישי 01 מרץ 2016
האיטלקים כידוע מבינים בקפה, והם המציאו את הקפה הגאוני הזה! זה קפה עשיר כל כך, עד כדי כך שהוא משמש כקינוח! הוא עשיר בקלוריות, אז תשמרו אותו לאירועים מיוחדים :) הגישו אותו בסוף הארוחה לאורחים ביום חורפי, או לבן או בת הזוג בתור פינוק מיוחד.
מרכיבים (ל-2 מנות)
- ½ כוס קפה חזק
- ½ כוס שוקו
- ¼ כוס שמנת להקצפה
- לקישוט שבבי שוקולד
אופן ההכנה
- הכינו את הקפה בדרך האהובה עליכם: פרנץ' פרס, מקינטה, מכונה או קפה נמס. בזמן הרתיחה הכינו שוקו לבחירתכם (מומלץ להכין שוקו עשיר ומפנק).
- שפכו את השוקו לכוס, עד בערך כשליש הגובה שלה.
- שפכו את הקפה גם כן, כך שתתמלא 2/3 מהכוס.
- הקציפו את השמנת עד שהיא מעט מסמיכה אך לא הופכת לקצפת. שפכו אותה מעל הכל עד שהכוס מתלמא לחלוטין.
- פזרו מעל מעט שבבי שוקולד לקישוט.
בתאבון!