מתכון לקישוא בגריל ממולא בכל טוב
יום רביעי 06 ינואר 2016
קישוא הוא ירק העשיר בסיבים תזונתיים ומכיל 40% מכמות ויטמין ה-A שעלינו לצרוך מדי יום. כמו כן יש בו מעט ויטמין C, פוטסיום וכמה ויטמיני B. אז קדימה, לאכול קישוא!
מרכיבים (ל-6 מנות*)
- 3 קישואים
- 1 כוס שעועית לבחירתכם או פול
- 2 עגבניות
- חופן זיתי קלמטה חתוכים
- חופן קטן של בצל ירוק קצוץ
- חופן קטן של גבינת עיזים
- ¼ כוס פסטו
- קמצוץ מלח
*שימו לב כי כמות המרכיבים למילוי משתנה לפי גודל הקישוא.
אופן ההכנה
- חתכו את הקישואים באמצע לאורכם, לקבלת שני חצאים. רוקנו את הגרעינים של הקישוא בעזרת כף, כך שתיווצר מעין "סירת" קישוא.
- הברישו את הקישואים עם שמן זית. הניחו את הקישואים על מחבת גריל משומנת (או על הגריל אם אתם עושים על האש), מחוממת לחום בינוני, עם הצד הבשרני של הקישוא כלפי מטה. כסו את המחבת ובשלו במשך 8-10 דקות. בדקו מדי פעם את מצב הקישוא על מנת למנוע בישול יתר (כל מחבת מחממת בצורה מעט שונה). הקישוא צריך להיות חדיר בעזרת מזלג, אך לא עשוי עד הסוף.
- ערבבו את כל המרכיבים והשאירו מעט גבינת עיזים לפזר מעל. מלאו את סירות הקישוא עם המילוי ופזרו מעל מעט גבינת עיזים.
- כעת הניחו את הקישואים הממולאים על המנגל או על מחבת גריל מכוסה, למשך 5 דקות, עד שהקישוא כולו רך והמילוי כולו התחמם.
- להגשה תוכלו לפזר מעל ארוגולה או עשבי תיבול אחרים.
תוכלו להחליף כל אחד מהמרכיבים, גבינה שונה, יותר ירקות, להוסיף ארטישוק, להחליף את הפסטו בלימון ושמן זית, ועוד, יש אינספור אפשרויות!
בתאבון!