מתכון לפסטו מנצח במכתש ועלי
יום שלישי 02 פברואר 2016
פסטו הוא ממרח ורוטב בריא וטעים בצורה יוצאת דופן אם מכינים אותו היטב. הוא מתאים כממרח בתוך הסנדוויץ', כרוטב לפסטה או ריזוטו, וגם כרוטב לסלטים. אומנם ניתן להכין פסטו בקלות במעבד המזון, אבל התוצאה פשוט לא אותו הדבר! השימוש במכתש ועלי, הכתישה והמעיכה הידנית מוציאה מהבזיליקום את המקסימום, ומתקבל פסטו עשיר, ארומטי ואותנטי!
מרכיבים (ל-4 מנות)
- ½ שן שום
- 3 חופנים של עלי בזיליקום טריים ושטופים
- 1 חופן נדיב של גבינת פרמזן מגוררת
- חופן צנוברים
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- (מעט מיץ לימון למי שאוהב)
אופן ההכנה
- קלפו את שן השום וקצצו אותה. קצצו גס את עלי הבזיליקום.
- גררו את גבינת הפרמזן.
- חממו מחבת לחום בינוני ותקלו את הצנוברים, תוך השגחה וערבוב, עד אשר הם הופכים זהובים.
- שימו את השום הקצוץ במכתש והחלו לכתוש אותו עם מעט מלח ים ועלי הבזיליקום. אם המכתש והעלי שלכם אינו גדול מספיק, הוסיפו את העלים בהדרגה.
- הוסיפו את הצנוברים לתערובת וכתשו היטב.
- שימו את הפסטו שהתקבל בקערה, הוסיפו חצי מכמות הפרמזן וערבבו. הוסיפו ששמן זית עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
- תטעמו את הפסטו ובהתאם הוסיפו מלח ופלפל שחור, והוסיפו את שאר הגבינה.
מי שאוהב יכול להוסיף מעט מיץ לימון.
בתאבון!