מתכון לפילאף אורז עם פירות מיובשים
יום שלישי 19 ינואר 2016
מנה בריאה, משביעה וצבעונית, מתאימה לשולחן ט"ו בשבט וחגים אחרים, ומתאימה גם לצמחונים וטבעונים. פילאף הוא תבשיל אורז אופייני למטבחים אסיאתיים המבושל במרק מתובל ויכול להכיל בשר, דגים, ירקות, פירות יבשים ותבלינים. באווירת ט"ו בשבט הבאנו לכם מתכון קל להכנת פילאף עם פירות יבשים ועם המלצה לשדרוג בריאותי של המנה!
מרכיבים (ל-8 מנות)
- 2 כוסות אורז מלא
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כף שמן זית
- ¼ כוס שקדים פרוסים
- ⅓ כוס חמוציות מיובשות
- פלפל שחור ומלחלפי הטעם
** אם אתם מרגישים אמיצים, הוסיפו חתיכות תפוז טרי למנה, להוסיף צבע, מתיקות וויטמין C. למי שאוהב חריף מומלץ להוסיף פלפל חריף, שתורם לתהליך העיכול.
אופן ההכנה
- חממו את התנור מראש ל-180° צלסיוס.
- שמנו עם שמן הזית כלי זכוכית המתאים לתנור, הוסיפו לתוכו את האורז, ושפכו מעל את המים הרותחים.
- כסו את כלי הזכוכית היטב עם נייר כסף והניחו על המדף האמצעי בתנור למשך שעה ו- 5 דקות עד שעה ו- 15 דקות, עד אשר האורז מבושל ואוורירי.
- הוסיפו לאורז לפני ההגשה את הפירות היבשים, השקדים, מלח ופלפל שחור ופלחי תפוז ופלפל חריף לאמיצים!