מתכון לפופקורן דבש ומלח ים
יום שני 04 יולי 2016
הנשנוש האהוב על כולנו בגרסה משודרגת וטעימה במיוחד שמשלבת טעמים של מתוק ומלוח, ולא תשאיר את האורחים אדישים. המנה הכי קלה להכנה ומוצלחת לאירוח סביב משחק כדורגל!
מרכיבים (ל-5 מנות)
- 2-3 כפות שמן זית
- ½ כוס גרגירי תירס מיובשים (פופקורן)
- 2 כפות חמאה מומסת
- 2 כפות דבש
- ¼ מלח ים
אופן ההכנה
- חממו את שמן הזית ו- 2 גרגירי תירס בסיר עמוק עם מכסה על חום בינוני.
- ברגע שהגרגירים מתחילים להתפוצץ הוסיפו את שאר הגרגירים. כסו את הסיר ונערו אותו. הסירו את הסיר מהחום למשך 20 שניות.
- החזירו את הסיר לחום ובשלו תוך כדי ניעור מדי פעם, עד שכמעט לא שומעים יותר התפצפצות, לאחר בערך 3-5 דקות.
- ערבבו את הדבש, החמאה המומסת ומלח הים. שפכו אותם מעל הפופקורן המוכן. שימו את המכסה על הסיר ונערו אותו טוב טוב עד שהפופקורן מתכסה בתערובת. הוסיפו עוד מלח ים לפי הטעם.
בתאבון!