מתכון לפונדו שוקולד רומנטי
יום שישי 12 פברואר 2016
פונדו הוא הקינוח האולטימטיבי ליום האהבה – קל ומהיר להכנה, יחסית קליל, וכיפי לחלוק ולאכול! היתרון הנוסף שלו הוא שאפשר לטבול בו כל מה שאוהבים, וזה הופך אותו לקינוח הכי מגוון שיש. אתם יכולים להכין הכל מראש, ובסוף הארוחה הרומנטית שלכם, הקינוח כמעט כולו מוכן. אתם לא חייבים כלי פונדו, אבל הוא עוזר והופך את הכל לקצת יותר חגיגי.
מרכיבים (ל-8 מנות)
- 350 גרם שוקולד חלב או מריר מפורק לקוביות
- כוס שמנת מתוקה להקצפה 38%
- קמצוץ מלח
- כל מה שאתם רוצים לטבול חתוך לחתיכות בגודל של ביס
כמה רעיונות מה לטבול
- תותים
- בננות
- אפרסק
- תפוח
- אגס
- מלון
- מרשמלו
- בראוני'ז
- עוגיות שוקולד צ'יפס קטנות
- חתיכות קרואסונים
*** לאמיצים בלבד - אמיצים יכולים לשים קמצוץ פלפל חריף וחצי כפית קינמון או 1-2 כפות ליקר בייליס או ליקר דומה אחר, אספרסו, תמצית וניל או מקל וניל, קליפת תפוז מגורר ***
אופן ההכנה
- חממו את השמנת המתוקה בסיר קטן על אש בינונית עד שרואים מעט בועות קטנות.
- הסירו מהחום, הכניסו פנימה את השוקולד וערבבו עד שהתערובת הופכת אחידה.
אמיצים בשלב הזה יכולים להוסיף שדרוגים לפונדו! - העבירו מיד לכלי פונדו והדליקו את הנר הקטן או הגישו ישר מהסיר (אם אין לכם כלי פונדו השוקולד יכול להתקרר מהר, ויכול להיות שמדי פעם תצטרכו להמיס אותו על אש נמוכה).
- בעזרת מקלות פונדו או שיפודים תטבלו את הפירות בתערובת השוקולד ותאכלו מיד!
בתאבון!