מתכון לפודינג טפיוקה קוקוס טבעוני
יום שישי 28 אוקטובר 2016
זה קינוח מושלם, נימוח, עשיר, בעל מרקם כיפי, טעים כל כך שלא תוכלו להפסיק לאכול אותו. המתכון הזה הוא טבעוני, ללא גלוטן וממותק ללא סוכר לבן! תוכלו לאכול את הפודינג כמו שהוא, או להוסיף פתיתי או שבבי קוקוס, פירות, אגוזים, גרנולה וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
למי שטרם נתקל בטפיוקה, מדובר במעין כדורים לבנים יבשים דמויי פנינים המיוצרים משורש מניהוט אשר מקורו בברזיל. כדורי הטפיוקה מבושלים, מתרככים והופכים שקופים למחצה. הם משמשים תחליף מצוין לפודינג אורז. טפיוקה הוא מזון נטול גלוטן ודל בשומן, ואת הפודינג ניתן להכין בגרסה טבעונית. לא ניתן למצוא טפיוקה בכל סופר, אבל בסופרים הגדולים במחלקות האוכל האסייתי בדרך כלל יש, כמו גם בחנויות המוכרות אוכל אסייתי.
מרכיבים (ל-4 מנות)
- 2 כוסות חלב שקדים
- ⅓ כוס פניני טפיוקה
- 1 כוס חלב קוקוס
- ¼ כוס סירופ מייפל טבעי או סירופ אגבה (ניתן גם להשתמש בדבש בגרסה הלא-טבעונית)
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ כפית מלח ים
- שבבי קוקוס או פירות לקישוט
אופן ההכנה
- בקערה ערבבו את פניני הטפיוקה עם כוס 1 של חלב שקדים. כסו את הקערה והכניסו למקרר לפחות למשך 4 שעות. לאחר שהטפיוקה הושרתה הוסיפו לה את כוס חלב השקדים הנוספת, ושפכו את התערובת לסיר בינוני.
- בשלו את תערובת הטפיוקה על חום בינוני. כאשר הפודינג מתחיל לרתוח שפכו פנימה את חלב הקוקוס, תמצית הווניל וסירופ המייפל. בשלו למשך 12-15 דקות תוך ערבוב מתמיד. הנמיכו את החום, הוסיפו את המלח, ובשלו למשך עוד 5 דקות.
- קררו את הטפיוקה לפחות שעה לפני ההגשה. אתם יכולים מראש למזוג אותה לכוסות הגשה ולקרר בהן, ולפני הגשת הפודינג להוסיף את פתיתי הקוקוס או הפירות.