מתכון לעוף עם זעתר וסלט עדשים
יום ראשון 12 אפריל 2015
מתכון טעים, בריא וים-תיכוני לסדר הפסח! עוף שלם בזעתר ולצידו סלט עדשים. מזומנים להפתיע את האורחים שרגילים למתכונים הקלאסיים ולאכול קצת בריא יותר בפסח הזה, עם מתכון מרשים וקל להכנה!
מרכיבים
- 1.5 ק"ג עוף שלם
- 50 מ"ל שמן זית
- מיץ וגרידה מלימון שלם
- שן שום אחת, קצוצה דק
- 2 כפיות זעתר ועוד מעט להגשה
- 200 גרם עדשים ירוקות
- ½ בצל קצוץ
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- חממו את התנור ל-220° צלסיוס. הניחו את העוף על תבנית עם נייר אפייה ונקבו את רגלי העוף בכמה מקומות.
- ערבבו את שמן הזית עם קליפת הלימון המגוררת, יחד עם השום והזעתר בקערה, שפכו על העוף ועסו. שמרו את התערובת הנותרת.
- תבלו לפי הטעם וצלו עד להזהבה והשחמה של העוף, כ-15-20 דקות.
- בזמן שהעוף בתנור, בשלו את העדשים במים רותחים עד להתרככות למשך 15-20 דקות. הוסיפו את הבצל הקצוץ בדקות האחרונות. סננו והוסיפו מיץ לימון ואת תערובת השמן שנותרה. ערבבו יחד עם הפטרוזיליה והמליחו ופלפלו לפי הטעם.
- כאשר העוף מוכן השתמשו במיץ שניגר ממנו ושפכו אותו על סלט העדשים. הגישו עם פלחי לימון ועוד זעתר מעל.
בתאבון!