מתכון לעוגת שוקולד לפסח
יום ראשון 12 אפריל 2015
עוגת שוקולד כל כך טעימה שהיא תספק את תאבונו של כל אוהב שוקולד! היא כל כך טעימה שהיא בכלל לא ראויה להיקרא עוגת פסח. היא קלה ומהירה להכנה, ויש בה רק 5 מרכיבים, כך שהיא קינוח מושלם לסוף הסדר:)
מרכיבים (ל-16 חתיכות)
- 230 גרם שוקולד מריר חתוך לחתיכות גסות
- 120 גרם שוקולד חתוך לחתיכות גסות
- ⅓1 כוסות סוכר
- 1 כוס חמאה
- 5 ביצים
אופן ההכנה
- חממו את התנור מראש ל-°180 צלסיוס. שמנו עם החמאה תבנית אפיה לעוגות כדי שהעוגה לא תדבק לדפנות.
- קצצו ידנית או עם מעבד מזון את שני סוגי השוקולד וערבבו אותם יחד במעבד מזון.
בסיר הרתיחו את הסוכר עם חצי כוס מים, וערבבו עד שהסוכר נמס. - תוך ערבוב במעבד המזון הוסיפו את סירופ הסוכר החם לתערובת השוקולד. לאחר מכן הוסיפו את החמאה בהדרגה. הוסיפו את הביצים וערבבו עד לקבלת מרקם חלק.
- שפכו את תערובת השוקולד לתבנית המשומנת. הניחו באמצע התנור תבנית אפייה נוספת עם מים בכמות שתגיע עד אמצע תבנית העוגה, אותה עליכם להניח במרכז תבנית האפייה.
- אפו למשך 25-30 דקות או עד שקיסם שתכניסו למרכז העוגה יצא עם מעט פירורים.
הניחו לעוגה להתקרר למשך 10 דקות לפני ההגשה.
בתאבון!