מתכון לסלט פסטה ועוף
יום רביעי 20 יולי 2016
סלט פסטה ועוף קל להכנה וטעים להפליא! במנה זו יש את כל מרכיבי המזון שאתם זקוקים להם כדי לשבוע ולהמשיך את היום במרץ, בריכוז וללא עייפות. מנה שקל להכין גם יום לפני, לארוז בקופסת אוכל, ולאכול בעבודה או בלימודים.
מרכיבים (ל-2-3 מנות)
- כוס פסטה לבחירתכם
- מיץ וגרידה מ-2 לימונים
- 1 שן שום גדולה כתושה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כוס חזה עוף חתוך לחתיכות ביס
- ½ כוס מלפפון חתוך לקוביות
- ½ כוס גמבה אדומה חתוכה לקוביות
- 1/3 כוס בצל ירוק חתוך דק
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה
- בשלו את הפסטה לפי ההוראות על גב האריזה.
- במקביל ערבבו יחד את מיץ הלימון, גרידת הלימון, שמן הזית, השום, המלח והפלפל.
- טגנו או אפו בתנור את חזה העוף ותבלו לפי הטעם עם מלח ופלפל. אם נותרו לכם במקרר שאריות עוף מארוחת שישי, מומלץ להשתמש בהן כדי לחסוך זמן ואוכל.
- כאשר הפסטה מבושלת בדרגת "אל-דנטה", סננו אותה ושטפו עם מים קרים.
- שפכו את הרוטב על הפסטה וערבבו. הוסיפו את העוף והירקות החתוכים, וערבבו.
זהו, ארוחת צהריים לדרך מוכנה, ישר לקופסת האוכל!
בתאבון!