מתכון לסלט טבולה
יום רביעי 20 יולי 2016
במזרח התיכון כולם כבר שמעו על סלט טבולה, אבל בעולם המערבי זה גילוי חדש, והוא להיט! לא סתם בחרנו לעשות לו קאמבק גם לארץ, זהו הסלט האולטימטיבי לארוחת הצהריים to-go: הוא רענן, משביע, זול ומהיר להכנה.
מרכיבים (ל-4-6 מנות)
- 1 כוס בורגול לא מבושל
- 1 כוס מים רותחים
- 4 עגבניות
- 2 מלפפונים
- ¾ כוס פטרוזיליה קצוצה
- צרור בצל ירוק
- ¼ כוס נענע קצוצה
- 2 שיני שום כתושות
- 2 לימונים
- 1-2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פיתה (אופציונלי)
אופן ההכנה
- בקערה ערבבו את הבורגול עם המים הרותחים, עד שהוא מתנפח וכל המים נספגים.
- בינתיים החלו לחתוך את המלפפונים והעגבניות לקוביות קטנות, וקצצו את כל עשבי התיבול. ערבבו אותם בקערה יחד עם השום הכתוש, מיץ מ-2 הלימונים ושמן הזית. תבלו עם מלח ופלפל.
- אם אתם אוהבים פיתה ורוצים מנה משביעה יותר עם עוד מרקם, חתכו פיתה לחתיכות בגודל ביס, וצלו אותן עם מעט שמן זית וסומק בתנור, ותקבלו קרוטונים טעימים להפליא.
בתאבון!