מתכון לסלט "זכרונות" עממי
יום רביעי 16 דצמבר 2015
סלט ים-תיכוני בסגנון סלט הפטוש הלבנוני, קל להכנה, משביע ומעורר זיכרונות של אוכל של פעם.
מרכיבים (ל-6 מנות)
לסלט
- 3 מלפפונים קצוצים
- 3 עגבניות קצוצות
- 9 צנוניות קצוצות
- 1 ½ כוסות כוסברה קצוצה (אפשר גם להוסיף נענע ופטרוזיליה)
- 180 גרם גבינת פטה כבשים מפוררת
לקרוטוני פיתה
- 3 פיתות
- 4 כפות שמן זית
- 6 כפות זעתר
לגרגירי החומוס המתובלים
- 200 גרם גרגירי חומוס מבושלים או מקופסת שימורים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- ¼ פלפל שחור
לרוטב
- ½ כוס + 2 כפות טחינה
- ¼ כוס + 2 כפות מיץ לימון
- ¼ כוס + 2 כפות מים חמימים
- ½ כפית מלח או יותר לטעם
- 2 כפיות חומץ אורז
- 1 כף סירופ מייפל
אופן ההכנה
- חממו את התנור ל-180° מעלות. הניחו נייר אפייה על תבנית.
- תחצו כל פיתה לאורכה. הניחו את חצאי הפיתות על נייר האפייה, זלפו שמן זית על הפיתות ופזרו מעל זעתר. אפו בתנור למשך 15 דקות עד הזהבת הפיתות. הניחו בצד להתקרר.
- בזמן שהפיתות בתנור הכינו את גרגירי החומוס. בקערה קטנה ערבבו יחד את הכמון, הפפריקה המתוקה, הכורכום, המלח והפלפל השחור. חממו את שמן הזית במחבת. הוסיפו את גרגירי החומוס המושרים לתערובת התבלינים וערבבו הכל יחד, כך שכל גרגירי החומוס יהיו מתובלים. הוסיפו אותם למחבת וטגנו במשך 5-7 דקות. הניחו בצד להתקרר.
- הכינו כעת את הרוטב. ערבבו את הטחינה עם מיץ הלימון. הוסיפו את המים והמלח עד להתמזגות מלאה. הוסיפו את חומץ האורז וסירופ המייפל וערבבו היטב. הכניסו למקרר עד שהסלט מוכן.
- הכניסו את כל מרכיבי הסלט לקערת הגשה, פזרו מעל שברי פיתה וגרגירי חומוס. מעל הכל הוסיפו את הרוטב בדיוק לפני ההגשה.
בתאבון!