מתכון לסופגניית "בוסטון קרים"
הסופגנייה לא חייבת להיות תמיד באותו הגודל, עם אותה הריבה ועם אבקת סוכר – זה הזמן לצאת מהקופסא ולהכין סופגניות אחרות! ישנן אין ספור דרכים לגוון בסופגניות, לא רק בטעמים אלא גם בגודל ובצורת ההגשה.
הפתיעו את בני המשפחה והאורחים עם מיני סופגניות על מקל (ממש כמו עוגה על מקל) שאפשר לטבול ברטבי שוקולד שונים ולקשט מראש, או להכין פונדו שוקולד בו טובלים כדורי סופגניות קטנים.
יצירתיות היא שם המשחק. נסו למשל להגיש סופגניות בגודל בינוני כמו קאפקייקס, בתוך מנג'טים. אפשר לקשט את הסופגניות בציורים שונים, סוכריות, אגוזים, קוקוס, ואפילו לצרף מזרק לכל סופגנייה בשביל להכניס עוד קרם פנימה. לתוך הסופגניות אפשר להזריק ממרח "נוטלה", קרמל, ריבות בטעמים שונים, ריבת חלב, ועוד, השמיים הם הגבול!
הבאנו לכם מתכון לסופגנייה משודרגת – סופגנייה עם קרם וניל וזיגוג שוקולד פופולרית במיוחדבעולם, שנקראת "בוסטון קרים".
להכנת הסופגניות אתם יכולים להשתמש בבצק הסופגניות מוכן שלכם, או להשתמש במתכון לבצק הבריוש המיוחד לסופגניות.
מרכיבים (ל-8 סופגניות גדולות)
למילוי
- 100 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 1 כוס חלב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- ½ כוס אבקת סוכר
לגנאש (הזיגוג)
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 2 כפות חמאה
- ½1 כפיות תמצית וניל
- 1 כף סירופ תירס
- 60 גרם שוקולד מריר
- 60 גרם שוקולד חלב
- ¼2 כוסות אבקת סוכר
אופן ההכנה
- התחילו בלהכין את המילוי לסופגנייה. ערבבו את תערובת האינסטנט פודינג עם החלב עם מטרפה למשך 2 דקות והניחו בצד.
- בקערה נוספת ערבלו עם מערבל חשמלי למשך 3 דקות את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר. קפלו פנימה את תערובת הפודינג ושימו את הקערה למקרר עד השימוש.
- על מנת להכין את הגנאש שימו בסיר בינוני את השמנת, החלב, החמאה, תמצית הווניל וסירופ תירס. חממו על חום בינוני עד אשר החמאה תמס. הנמיכו את החום לנמוך והוסיפו את השוקולד. ערבבו כל הזמן עד לקבלת מרקם חלק. הורידו מהכיריים והוסיפו את אבקת הסוכר לתערובת, ערבבו היטב, והניחו בצד.
- הכניסו את מילוי הווניל לשקית זילוף, עשו חור בצד הסופגנייה (בערך עד האמצע שלה) וזלפו את המילוי פנימה. מומלץ לעשות זאת כאשר הסופגנייה עדיין חמה, אך לא רותחת.
- עכשיו טובלים צד אחד של הסופגנייה בגנאש השוקולד או שופכים אותו מעל הסופגנייה עם כף.
אל תשכחו ללקק את האצבעות!