מתכון למרק גזר-בוטנים טבעוני
יום רביעי 18 נובמבר 2015
זהו מרק קל ביותר להכנה, משביע, עשיר וטעים (מניסיון)! מדובר במרק מנחם ובריא בעל טעמים אסיאתיים, ואינו מכיל מוצרי חלב, ביצים ואף לא גלוטן, כך שהוא מתאים כמעט לכולם!
מרכיבים (ל-4 מנות)
- כפית שמן
- ½ כוס של בצל קצוץ לבן או אדום
- 3 שיני שום קצוצות
- כף (או יותר למי שאוהב) ג'ינג'ר קצוץ דק
- ½ כוס גזר קצוץ
- ½ כוס בוטנים לא קלויים או חמאת בוטנים (אפשר גם חצי חצי)
- ½ כוס עגבנייה קצוצה
- כוס חלב קוקוס
- ½ כוס מים או ציר ירקות (או עוף למי שאינו טבעוני)
- ¼ כפית מלח (או יותר לפי הטעם)
- כפית מרוטב חריף למי שאוהב, למשל סרירחה (רוטב תאילנדי), קארי אדום או צ'ילי
- 1-2 כפיות סירופ מייפל
- 2 כפיות שמן שומשום
אופן ההכנה
- חממו את השמן בסיר, הוסיפו את הבצל, השום והג'ינג'ר. טגנו עד אשר הבצל הופך שקוף, בערך 5 דקות.
- הוסיפו את הבוטנים הלא קלויים וטגנו כ-2 דקות עד שהם מזהיבים (אם אתם משתמשים בחמאת בוטנים הוסיפו אותה בהמשך). הוסיפו את הגזרים וטגנו למשך דקה נוספת.
- הוסיפו את העגבניות (ואת חמאת הבוטנים) ובשלו למשך 4 דקות.
- הוסיפו את חלב הקוקוס, המים או הציר, מלח, הרוטב החריף, סירופ המייפל ושמן השומשום. המתינו עד רתיחה ואז בשלו עוד 10 דקות.
- הורידו את המרק מהאש ותנו לו להתקרר מעט. הכניסו את המרק למערבל מזון או רסקו אותו עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי. טעמו והוסיפו תבלינים לפי הטעם.
- קשטו עם בצל ירוק או בוטנים והגישו חם.
בתאבון!