מתכון למקלות שומר ופרמז'ן
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
נשנוש אפוי נפלא שאפשר לאכול עם מגוון מטבלים וגם סתם ככה בשביל הכיף, בין הארוחות או כארוחת ערב/בוקר קלה.
מצרכים (לכ- 30 מקלות שומר ופרמז'ן)
לבצק
-
500 גרם קמח לבן.
-
1 קוביית שמרים טריים.
-
1 כף אבקת סוכר.
-
2 כפות מלח.
-
300 מ"ל מים פושרים.
-
3 כפות שמן זית.
לציפוי
-
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק.
-
2 כפות זרעי שומר.
אופן ההכנה
-
מוזגים את המים הפושרים לתוך קערה ומערבבים לתוכם את אבקת הסוכר עד שהיא נמסה. מפוררים פנימה את השמרים, מערבבים ומכסים. כעבור כחמש דקות, השמרים צריכים להתחיל לתפוח ולהעלות קצף. כשזה קורה - מעבירים את המים לתוך קערת ערבוב גדולה.
-
לתוך מי השמרים מנפים את הקמח, ומוסיפים את המלח והשמן. מערבבים הכל.
-
על משטח מקומח מעט - שמים את העיסה למשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך וגמיש.
-
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בעזרת מגבת נקייה ומניחים לו לתפוח. כשהבצק תופח פי שניים, מוציאים אותו מהקערה ולשים אותו שוב, רק כ-5 פעמים עד שהאוויר יוצא ממנו. כעת, משטחים את הבצק לריבוע (כמה שניתן) בעובי 1 ס"מ בערך. בעזרת סכין חותכים את הריבוע פעם אחת לרוחב, וכ- 30 פעמים לרוחב. מפזרים מעל את גבינת הפרמזן וזרעי השומר ולוחצים קלות כדי להדביק אל הבצק.
-
מרפדים תבנית בנייר אפייה. לוקחים כל אחד מהמקלות, מניחים על התבנית המרופדת ומעקלים אותו קלות עד שנוצרת ספירלה יפה (דומה לחטיף "ביסלי").
-
מכסים את המקלות במגבת ומניחים להם לתפוח למשך כרבע שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-180° צלזיוס.
-
מכניסים את המקלות לתנור ואופים במשך כ- 12-18 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים ומקררים על רשת.
מגישים, ומנשנשים בתאבון!