מתכון ללחם "קיפוד" עם גבינה ושום
יום שני 04 יולי 2016
לחם ממולא בגבינה ושום, שמתאים באופן מושלם לאירוח אורחים. הלחם נתלש בקלות כך שכל אחד יכול לפרק ממנו חתיכה כשמארחים וליהנות מביס מספק וטעים של לחם שום ביתי. טעים, קל להכנה, וכיפי לאכול!
מרכיבים
- כיכר לחם לבחירתכם, אנו ממליצים על לחם צרפתי
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף זרעי פרג
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס גבינה קשה מגוררת לבחירתכם, אנחנו ממליצים על כל סוגי גבינות הצ'דר או שילוב שלהן
אופן ההכנה
- חממו את התנור מראש לחום של 180° צלסיוס והניחו על תבנית אפייה נייר כסף, חתיכה מספיק גדולה שתוכל בהמשך לעטוף את הלחם כולו. במרכז נייר הכסף הניחו את כיכר הלחם. חתכו את הלחם באלכסון, בצורות של איקסים (כלומר X - ים) אך אל תחתכו עד הסוף, אלא כמעט.
- לאחר מכן המיסו את החמאה וערבבו אותה בקערה יחד עם שמן הזית, זרעי הפרג, החרדל, השום והפטרוזיליה. הברישו את התערובת על הלחם כך שתכנס לכל החריצים.
- כעת פזרו על כל הלחם ובייחוד בחריצים את תערובת הגבינה.
עטפו את הלחם בנייר הכסף וסגרו אותו. אפו למשך 15 דקות ולאחר מכן פתחו את נייר הכסף ואפו למשך עוד 3-5 דקות או עד שהגבינה נמסה לגמרי.
בתאבון!