מתכון ללביבות קישוא
יום שני 07 דצמבר 2015
בחג הזה אנו מזמינים אתכם לנסות לביבות מעט שונות, יותר בריאות מלביבות תפוח האדמה הקלאסיות, וטעימות לא פחות! הבאנו לכם מתכון ללביבות קישוא, המכילות הרבה פחות קלוריות ויותר ויטמינים ומינרלים, וניתנות גם לאפייה בתנור על מנת להפחית משמעותית את כמו השמן.
מרכיבים (ל-4 מנות)
- 700 גר' קישוא מגורר
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס קמח
- ¼ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת (אופציונאלי)
- 2 שתי שיני שום כתושות
- 1 ביצה גדולה
- מלח ופלפל לתיבול לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- שימו את הקישוא המגורר בתוך מסננת מעל הכיור. הוסיפו את המלח וערבבו. השאירו בכיור למשך 10 דקות. קחו מגבת מטבח נקייה וסחטו את כל המים שנותרו בקישוא המגורר.
- בקערה גדולה ערבבו את הקישוא, הקמח, הפרמז'ן, השום והביצה. תתבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
- חממו את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני. כאשר השמן התחמם הניחו כף של התערובת על המחבת והשטיחו עם מרית, וטגנו עד הזהבה, בערך שתי דקות. הפכו את הלביבה וטגנו את הצד השני בין דקה -2 דקות.
- הגישו מיד. מומלץ להגיש עם שמנת ועירית קצוצה.
בתאבון!