מתכון לטאקו עוף בריא
יום חמישי 17 נובמבר 2016

מתכון לטאקו עוף ברביקיו בריא, קליל, רענן, טעים וקל להכנה. מתאים לארוחת צהריים או ערב, ובעיקר כשממהרים אך לא רוצים להתפשר על הטעם והבריאות.
מרכיבים (ל- 6 עד 8 מנות)
8 טורטיות בינוניות
- כ-400 גרם בשר עוף טחון
- 1 כפית כמון
- ½ כפית אבקת שום או שום טרי
- ½ כפית אבקת מרק בצל
- ½ כפית פפריקה מעושנת
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות רוטב ברביקיו
- מלח ופלפל לפי הטעם
לתוספות
- חסה
- אבוקדו
- עגבניות
- בצל קצוץ
- מיץ ליים או לימון
אופן ההכנה
חממו את התנור מראש ל- 180° צלסיוס והכניסו לתוכו את כל הטורטיות לחימום.
- במחבת חממו את שמן הזית על חום בינוני והוסיפו את העוף, הכמון, השום, אבקת הבצל והפפריקה. בשלו למשך 10 דקות או עד שהעוף מתבשל, תוך ערבוב מתמיד.
- בזמן שהעוף מתבשל החלו לקצוץ את הירקות לתוספות.
- כאשר העוף מוכן הוסיפו לו את רוטב הברביקיו וערבבו. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
- מלאו את הטורטייה בירקות ועוף והגישו את הטאקו מיד בעודו חם!