מתכון לחטיפי חרוסת בנוסח ספרדי
יום ראשון 12 אפריל 2015
כדורי חרוסת בנוסח ספרדי שמתאימים לפסח ולכל ימות השנה! הם טעימים, קלים להכנה, טבעוניים, ומשדרגים את ארוחת הסדר. חוץ מזה, למי יש כוח לאכול כל פסח עוגיות בוטנים וקוקוס? החטיפים האלו גם יותר טעימים והרבה יותר בריאים.
מרכיבים (ל-25 כדורים)
- 10 תמרים מסוג מג'הול מגולענים וחתוכים לחצי
- 1 כוס מיץ ענבים טבעי מעט חם
- 1 כוס צימוקים
- 1 כפית קינמון
- ½ כוס אגוזי לוז צלויים וקצוצים גס
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1 כוס שקדים טחונים
אופן ההכנה
- ערבבו את התמרים עם מיץ הענבים החם, ותנו לתערובת לנוח למשך 15 דקות.
הוסיפו לתערובת זו את הצימוקים והקינמון וטחנו הכל במערבל מזון עד לקבלת מרקם חלק. - העבירו לקערה, הוסיפו את אגוזי הלוז, אגוזי המלך ואבקת השקדים, וערבבו הכל יחד.
- קחו כמות של כף אחת מהתערובת וצרו ממנה כדור. התערובת אמורה להספיק בערך ל-25 כדורים. קררו עד להגשה.
בתאבון!