מתכון לברוסקטה
יום שלישי 10 נובמבר 2015
ברוסקטה היא מנה ראשונה איטלקית נפוצה, היא קלה וזולה להכנה, ואי אפשר שלא לאהוב אותה. למעשה מדובר בלחם צלוי עם שמן זית ותוספת רעננה מעליו. ישנן וריאציות רבות לברוסטקה ולכן היא אף פעם לא משעממת. אתם מוזמנים לנסות את המתכון הבא...
מרכיבים
• לחם – כל לחם שתבחרו, לרוב משתמשים בלחם לבן. גם לחם ישן ויבש מתאים, וזו היא דרך טובה להשתמש בשאריות
• שמן זית
• שום
• מלח
• פלפל
• בזיליקום
• עגבניות שרי צהובות ואדומות
• בצל סגול או שאלוט
• מוצרלה למי שאוהב
• חומץ בלסמי
אופן ההכנה
תחתכו את עגבניות השרי לרבעים, תקצצו את הבזיליקום וחיתכו לחצאי רצועות דקות את הבצל. מי שאוהב מוצרלה יכול להוסיף חצאי עיגולים קטנים. הוסיפו שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו את הכל והניחו בצד.
- תפרסו את הלחם לחתיכות, תמרחו עליו מעט שמן זית, ושום. השום יכול להיות שום כתוש להרבה טעם או שום חתוך לחצי אותו מורחים על הלחם לקבלת טעם עדין יותר.
- הכניסו את פרוסות הלחם לתנור על מצב גריל וצלו אותן למשך 3-5 דקות בחום בינוני, תלוי בעוצמת התנור.
- לאחר הוצאת הפרוסות הזהובות והקריספיות מהתנור, הניחו על כל פרוסה מעט מסלט העגבניות והגישו חם.
בתאבון!