מתכון לבורקס גבינה מטריף
יום רביעי 12 אוקטובר 2016
בורקס גבינה פריך במילוי גבינת פטה וקשקבל (הקשקבל אופציונלית). המאפה הטורקי הכי ישראלי! אם כבר אתם רוצים לפנק את עצמכם או אנשים אחרים שאתם אוהבים במאפה הגבינה האהוב - למה לא להכין בורקס טרי וחם, הישר מהתנור הביתי?! הוא בהחלט שווה את המאמץ שצריך להשקיע.
מרכיבים (לכ- 18 בורקסים)
- 2 משטחי בצק עלים.
- תפוח אדמה גדול.
- 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת.
- 1/4 כוס גבינת קשקבל גרוסה (כתחליף, אפשר להשתמש בעוד 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת).
- 1 ביצה.
- מלח ופלפל.
- 1 כף שומשום או זרעי פרג לציפוי.
- 1/2 כף שמן זית.
- שמן בישול לבחירתכם.
דברים שתצטרכו
2 תבניות אפיה גדולות, מערוך, מועך תפוחי אדמה (או מזלג אם אין), מברשת אפיה וקערת ערבוב.
אופן ההכנה
למילוי
- חממו תנור ל- 200° צלזיוס. בזמן שהוא מתחמם, טבלו את תפוח האדמה בשמן הזית ועטפו אותו במלח. חרטו בו 2- 3 חרצים, לא עמוקים במיוחד, ואפו אותו בחלק הנמוך ביותר של התנור למשך כ- 60 עד 70 דקות, עד שהוא מתרכך.
- הוציאו את תפוח האדמה מהתנור ותנו לו להתקרר. קלפו אותו עם הידיים ואז תמעכו אותו. חממו תנור ל- 180° צלזיוס.
- בקערת ערבוב, חברו את תפוח האדמה המעוך עם הפטה, הקשקבל, הביצה, קמצוץ מלח וקמצוץ פלפל שחור. השתמשו במזלג כדי לאחד את כל המרכיבים יחד, עד שמתקבל מרקם אחיד. שימו לב שאתם מפרקים גושים גדולים של גבינה או תתפוחי אדמה. זה יהיה המילוי, הניחו אותו בצד.
לבורקס
- על משטח נקי ומקומח מעט, הניחו יריעה של בצק עלים. השתמשו במערוך כדי לשטח אותה לריבוע בגודל של בערך 30 על 30 ס"מ. חתכו את בצק העלים ל- 9 ריבועים שווים.
- שימו כף גדושה אחת מהמילוי באחת הפינות של כל ריבוע בצק עלים, ומרחו אותה על משולש בגודל חצי מהריבוע. שימו לב שאתם משאירים שוליים ללא מילוי, כדי שאפשר יהיה לסגור את הבורקס.
- קפלו את הריבוע לחצי כך שיווצר משולש ממולא. צבטו את הבצק לכל אורכו עם הידיים כדי להדק את הקצוות ולסגור אותו. אפשר גם ללחוץ על הקצוות עם מזלג כדי לסגור את הבורקס. חזרו על התהליך עד שלא נשארו ריבועי בצק עלים.
- השתמשו במברשת אפיה כדי להבריש שכבה דקה של ביצה שתעטוף כל בורקס. פזרו מעל שוםשום או זרעי פרג (לא חובה).
- אפו את הבורקס למשך בערך 35 דקות, עד שהם מזהיבים.
- הגישו חם!