מרק מוקרם
יום שלישי 18 אוגוסט 2015
מרק קרמי בעל ניחוחות צרפתיים ונגיעה קלה של יין לבן. מנה ראשונה מושקעת לארוחת ערב אביבית.
זמן ההכנה: כשעתיים כולל בישול.
מצרכים (ל- 6 מנות)
-
2 ארטישוקים בינוניים.
-
1 גזר לבן , קלוף וחתוך לקוביות.
-
1 בצל קטן , קצוץ.
-
3 גבעולי סלרי, קצוצים דק.
-
1 לפת קטנה, מקולפת ופרוסה לקוביות.
-
1 כרישה קטנה, פרוסה דק.
-
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק.
-
1 כף מיץ לימון.
-
6 כוסות ציר ירקות או עוף.
-
1 כוס מים.
-
1 כוס יין לבן יבש.
-
3/4 כפית מיורן מיובש.
-
1/4 כפית כוסברה מיובשת.
-
מלח ופלפל שחור טרי טחון.
-
3 כפות שמנת מתוקה, לקישוט.
-
3 כפות אגוזי פיסטוק קלויים, קצוצים, לקישוט.
אופן ההכנה
-
חותכים את הגבעולים והחלקים המחודדים של העלים של הארטישוק, מורידים גם את העלים הקשים וזורקים. חותכים את ליבת הארטישוק לרבעים. מסירים את העלים הפנימיים וזורקים. ממקמים מיד את הארטישוק החתוך בתוך קערה של מים עם מיץ לימון כדי למנוע שינוי צבע.
-
מכניסים לתוך סיר גדול את הגזר הלבן, הבצל, הסלרי, הלפת, הכרישה, והפטרוזיליה. מוסיפים גם את הארטישוק, הציר, המים, היין, המיורן, הכוסברה, הפלפל ומביאים לרתיכה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים, מכוסה. לאחר שעתיים מורידים מהאש.
-
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המוצקים במרק עד שהוא הופך לקרמי ובעל מרקם כמעט אחיד. מתבלים בעוד פלפל ומלח במידה הצורך.
-
קולים את אגוזי הפיסטוק הקצוצים בתנור, עד שהם משחימים קלות.
-
מוזגים את המרק לקערות, ולתוך כל קערה מוזגים מעט מהשמנת המתוקה בתנועה סיבובית ומפזרים מעל מעט מאגוזי הפיסטוק הקלויים.
בתאבון!